Ti mennyi időt töltötök tanulással?
Konkrétan mit tanultok? (tantárgy,szak)
1 nap, héten hány órát tanultok?
Hogyan dolgozzátok fel a tananyagot?
Hogyan rendszerezitek a tanulnivalót?
Milyen eszközöket használtok?
Pl: post it, szövegkiemelő, diktafon, írásjelek, gondolattérkép?
Szóval mivel könnyítettétek meg a tanulásotokat? Nektek mi vált be?
Én naponta átlag 3-4 órát tanulok szorgalmi időszakban, vizsgaidőszakban egész nap (reggel 9-től este 7-ig kb).
Szövegkiemelő, és hangosan tanulok, felmondom minden tételt és értelmezem, vagy esszének leírom. Középiskolában is ez volt a taktika, csak nyilván ennek töredékét tanultam (napi 1-2 óra).
Most másodéves orvosis vagyok.
Én papírból, könyvből tudok tanulni szövegkiemelővel, post it-tel és belejegyzeteléssel. Én is felolvasom magamnak, értelmezem, és egy történetet képzelek el köré.
A felsorolásokat magolom. A feladatmegoldásokhoz külön képletgyűjteményt gyártok címszavakkal, rövid magyarázatokkal.
Külön mappa a tantárgyaknak. A tananyag részek külön lefűzve. Idén már tartalomjegyzéket is gyártottam hozzájuk. Hétvégén reggel 6-tól délután 4-ig szoktam. Kaja, mosdó megszakításokkal. Este 1 film vagy sorozat és 10-kor legkésőbb alvás. Hétköznap napi min. 2 óra tanulás, de inkább 4-5 óra.
A gondolat térképet csak akkor alkalmazom, amikor már kb. 70%-ban értem a tananyagot.
A telefonom diktafon funkcióját, akkor használom, amikor valamire emlékeztetnem kell magam és nincs kedvem már írogatni. A következő tanulást ennek a meghallgatásával kezdem.
A környezet is fontos nekem. Reggel ébredés után szeretek tanulni a leginkább, jó megvilágításban, csendben, egyedül a szobában és kellemes hűvösben. Ha tanulnék valakivel az más lenne, de a tesóm zavar a szobában, ha tv-t néz. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!