Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvostan hallgatók, ti naponta...

Orvostan hallgatók, ti naponta mennyi időt töltötök hasznos tanulással és milyen eredményeitek vannak eddig? Melyik év volt eddig a legnehezebb és miért?

Figyelt kérdés

Se-fok ra felvételiztem, de kissé tartok tőle! Szeretnék másoktól tapasztalatokat gyűjteni. Melyik tantárgyak a legnehezebbek, mire kell több időt szánni?

Köszi

2014. szept. 9. 13:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom megmondani, hogy napokra leosztva mennyi időt töltöttem tanulással, mert sosem készültem rendszeresen. Persze mindig megfogadtam, de sose lett belőle semmi. Jah de, bocsánat, az első kb. 3 hónapban az anatot még rendszeresen elővettem, de azt se minden napot jelent, csak mondjuk heti több alkalmat.

Szorgalmi időszakban csak akkor tanultam, mikor közeledett valami számonkérés. Akkor belőttem, hogy kb. hány napra van szükségem ahhoz hogy eredményesen felkészüljek rá (nálam a cél mindig az ötös, nem a kettes), és ahhoz tartottam magam.

Vizsgaidőszakban meg mondjuk reggel 8-tól este 6-ig tanultam kb., persze kisebb megszakításokkal.

Olyan szempontból szerencsém van, hogy elég gyorsan és könnyen megy a dolog, vannak, akiknek sokkal több idő szükséges egy-egy anyagrész elsajátításához.

Összességében mindig 4,5 feletti átlagot hoztam.

Számomra a másodév volt a legdurvább az anatómia (+ a másik két szigorlat) miatt. Az tényleg rengeteg anyag...viszont meglepő, de a másodév vége volt az egyetlen olyan félév, amikor minden jegyem ötös lett:D

Harmadévben lett egy 3-asom, mégsem viselt meg annyira az a vizsgaidőszak. Kevésbé volt stresszes nekem..:D

2014. szept. 9. 15:40
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál.

Többiek? :)

Melyik tantárgyakból kell a legtöbbet tanulni?

És az összlétszámnak kb hány %-a nem tudja befejezni a tanulmányait és miért?

2014. szept. 10. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!