Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megteheti egy tanár ezt?

Yosmokeadope kérdése:

Megteheti egy tanár ezt?

Figyelt kérdés
Szóval sapkába mentem el reggel iskolába. Beértem első órára osztályfönökkel vagyunk mondja, hogy vegye le a sapkáját. Erre mondtam neki hogy nem veszem le. Ez így ment pár percig megfogta a telefonját és elkezded engem videózni arra hivatkozva, hogy dokumentálja de én ehhez nem járultam hozzá erre azt a választ kaptam, hogy anyám alá írt egy papírt év elején hogy kép és felvétel készülhet rólam. De ez nem csak eseménykor és ünnepségre érthető? És utána azt mondta hogy benne van a házirendben hogy le kell vennem a sapkám mikor csak ennyi van benne idézem: ,,A tanuló kötelessége, hogy napszaknak megfelelően köszönjön az iskola dolgozóinak és az iskolába érkezőknek hangosan, zsebből kivett kézzel, kapal és sapka levételel". Egy szóval sincs benne hogy órán vegyem le a sapkám. Szóval ilyenkor mit tudok tenni ? Értem én könnyebb lett volna le venni a sapkám de nem ezen van most a hangsúly szóval a sapkámmal nem zavarom az órát se semmit mert még a házirendbe se volt benne. A videózással azzal is mit tudok tenni?

2019. dec. 10. 16:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!
2019. dec. 10. 17:35
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
Sehogy nem neveltek. Mert akkor nem azt néznéd, mihez van joga a tanárnak, hanem azt, hogy neked mi a kötelességed.
2019. dec. 10. 18:00
 13/16 A kérdező kommentje:
Örülök hogy igy gondolod! :)
2019. dec. 10. 20:27
 14/16 anonim ***** válasza:
73%
Igen, meg lehet állapítani ebből, hogyan neveltek. Mert ha normálisan viselkednél, akkor eszedbe sem jutna, hogy azt mondd egy tanárnak, hogy nem, nem veszed le a sapkád. Mert ezek szerint mind a tisztelet, mind az illemtudás teljes mértékben hiányzik belőled.
2019. dec. 10. 21:08
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Így van, azt kérdezed, hogy tiltja valami, hogy rajtad legyen a sapka? Igen, tiltja, mégpedig a tanár. Innentől kezdve neked kötelességed azt megtenni, amit kér tőled. Ezt úgy hívják, hogy tisztelet, de erről neked fogalmad sincsen. És pont ez a baj az egész iskolai történettel, hogy semmivé vált a tanárok tisztelete, a takony gyerek egyből a jogaira kezd el hivatkozni, ha a felnőtt valamire utasítja. Az első lépés lenne ezt a lezüllött állapotot visszafordítani, ha azt akarjuk, hogy normális mederbe kerüljön az egész oktatás, mert ami ma van, az egy nulla, a kérdezőből sem tudom, milyen felnőtt lesz, hogy fog gyereket nevelni, mit fog neki tanítani, milyen értékrendet tanul majd el tőle a következő generáció? Manapság a züllés van, ennek már mutatkoznak a jelei, lásd a győri esetet. Az egy kortünet, aminek a kezdete ez a tiszteletlenség, ami a kérdezőből is árad.
2019. dec. 12. 23:28
 16/16 anonim ***** válasza:
A sapka viselése hererákot okozhat.
2019. dec. 19. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!