Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ezt megteheti a tanár? Mert...

Ezt megteheti a tanár? Mert szerintem nem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
9. osztályba járok (új iskola, új tanárok...). Ma írtunk történelemből először témazáró dolgozatot (3 értékű jegy). A tanár úr mondta, hogy pakoljunk be mindent a táskába, majd kiosztotta a dolgozatokat. Elkezdtem csinálni a feladatokat, majd pár perc múlva, amikor a térképismereti részhez értem (2 várost kellett bejelölni a vaktérképen), kinyitottam az atlaszomat majd a tanár úr abban a pillanatban odajött hozzám, es közölte, hogy ezt nem lehet. Elvette a dolgozatomat, vegignézte, majd jött az atlaszom. Minden oldalt végiglapozott, (gondolom puskát keresett). Persze semmi nem volt az atlaszba írva, de miutan vegignézte az egészet, rámnézett, megkérdezte mi a nevem, rairta a lapra majd az egeszet athuzta. Az atlaszt visszaadta, a dolgozatot magávalvitte. Megkerdeztem, meg abban a pillanatba, hogy nem írhatom-e meg a másik csoport dolgozatát, de azt mondta, nem. Óra közben csak ültem, néztem a többieket és az előző óráról a táblán maradt matematikai hatványokat. (Nem sírtam) Óra végén bepróbáljoztam mégegyszer, de mindenre nemet mondott, azt mondta, hogy majd legközelebb. Mondtam neki, hogy általánosba és még érettségin is szabad atlaszt használni, mire ő azt felelte:,,Igen, de az érettségi 4 év anyagát foglalja össze,ez pedig csak egy téma volt.” .Majd elment.

2019. okt. 14. 17:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
persze, hogy lehet. Mégis mi értelme lenne a vaktérképnek, ha van mellette atlasz? Földrajzból sem használhatod csak úgy szólok
2019. okt. 14. 18:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, megteheti. Szólt, hogy mindent tegyetek el a táskába, tehát az atlaszt is. Itt kezdődik. Szóval nem lehetett használni, te mégis elővetted, tehát puskáztál. Az meg a másik, hogy mi értelme lenne egy vaktérképes feladatnak, ha használhatsz mellé atlaszt? Semmi. És valóban, érettségin lehet használni, és igen, a 4 év anyagát, de nem arra kell alapozni, és nem ott kell először megnézni, hogy az adott város hol van. Én azt szoktam mondani, érettségin az atlasz ellenőrzésre van ott. Nem új információk gyűjtésére.
2019. okt. 14. 18:03
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos igaza van a tanárodnak. Nem megengedett segédeszközt (atlaszt) használtál így jogos az egyesed.
2019. okt. 14. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!