Megteheti ezt egy testnevelés tanár?
Az elmúlt tesiórákon röplapdázni tanultunk, ütéseket, érintéseket gyakoroltunk(pár osztálytársammal néha kifogásolható volt a magatartásunk a tanár úr szemében, de semmi olyat nem csináltunk ami akadályozta volna az óra menetét pl:nem azt a feladatot gyakoroltunk amit kellett volna, hanem olyat ami kevésbé ment). Amikor felmérésre került sor néhány diák (köztük én is) nem kapott lehetőséget a feladatok bemutatására, hanem egyest kapott (minden órán részt vettünk, csak az előbb említett rendetlenség miatt gondoltunk erre a "megoldásra", illetve hozzátenném hogy ez a tanár néhány diákot pozitív diszkriminációban részesít, főleg a nyalizós strebereket, de az én baráti körömet egyenesen utálja). Kis történetem után feltenném a kérdést: Megteheti, hogy egyest ad ilyen módon, vagy próbáljunk reklamálni estleg az osztályfőnöknél/igazgatóságnál? Egyébként 11.-es gimis osztályról van szó.
Ui.: ha valami nem tiszta a történettel kapcsolatban, akkor szívesen mesélek még.
A válaszokat előre is köszönöm.
#5: végülis az órai munkádat értékelte. Nem azt csináltad, ami a feladat volt.
Ez kb olyan, mintha matekórán a területszámítást vennétek, de neked az megy, ezért helyette magadtól másodfokú függvény élet gyakorolnál.
Lehet, adott pillanatban neked az ára hasznosabb, de akkor se az a feladat!
* az a hasznosabb
A telefonom átírta, bocs.
Jézusom, milyen emberek járnak ide kommentelni?! Komolyan nem értem, miért kell már a fiatalokban is elültetni ezt a fülem-farkam behúzom típusú suttyó proli mentalitást...
Dehogy jogos, a pedagógus semmilyen esetben nem büntethet magatartási kihágást tantárgyi érdemjeggyel, pláne nem adhat felmérésre elégtelent ilyenért. Ez olyan, mintha a gyerekek beszélgetnének az órámon és ezért az óra végi dogára olvasatlanul ráírnám a karót nekik. Nonszensz. Nyugodtan lehet szólni az osztályfőnöknek, be lehet küldeni a szülőt a tanár fogadóórájára, illetve ha ezek nem hoznak eredményt, lehet fordulni az iskolavezetéshez.
Mint leendő biosz-kémia tanár, azt tanácsolom, hogy tanulj meg kiállni magadért és lehetőségeidnek megfelelően érvényesítsd a jogaidat! Természetesen emellett törekedj arra, hogy a kötelességeidet is teljesítsd és vállald a felelősséget a tetteidért. Nyilvan a diák az diák és mint ilyen, időről időre rossz fát tesz a tűzre, de a tanár ebben az esetben sem alkalmazhat olyan büntetést, ami a házirenddel, vagy a köznevelést szabályozó jogszabályokkal összeegyeztethetetlen. Az biztos, hogy a testnevelő kolléga az esetedben nem járt el szabályszerűen, első körben célszerű lenne ezt vele megbeszélni, órán kívül (ez nem számít nyalizásnak :D ), utána jöhetnek a fentebb leírt lépések. Amúgy meg nyugi, az biztos, hogy nem ezen fog múlni az osztályzatod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!