Elviselhetetlen tesi tanár, mit tudunk tenni?
Figyelt kérdés
Gimnáziumba járok már negyedik éve. Az első három évben egy kedves idős testnevelés tanárunk volt, aki nem feltétlenül hajtott minket halálig, de a kötelezőt mindig megcsináltuk. Sajnos idén nyugdíjba ment és lett egy új tesi tanárunk, aki egy ~40es férfi. Ő azért már tartalmasabb testnevelés órákat tart, ami nem is baj, a problémák a stílusánál kezdődik. Nem egyszer fordult már elő, hogy "papírkutyáknak", "óvodásoknak" és hasonló degradáló szavakkal illetet minket és az sem ritka, hogy erős káromkodások hagyják el száját. Ő matek tanár is és rendszeresen ül be matek fakultációkra (nem ő tartja), hogy "felfrissítse" tudását és itt nem egyszer előfordult, hogy kinevetett diákokat akik rosszul válaszoltak nem beszélve arról, hogy a diákokat is zavarja kérdéseivel. Egy osztálytársamat nem egyszer hívogatta hétvégén és amikor nem vette fel akkor egy másiknak szidta,hogy milyen bunkó, hogy nem veszi fel. Legutóbbi "húzása" az volt, hogy egy lány testnevelés órára egy ujjatlan sport felsőt (nem túl kivágott,semmi kihívó) vett fel és elküldte, hogy vegyen fel egy polót, amit nem értettünk, mert fiúknál is volt rá példa hogy ujjatlanba jöttek tesire. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy valószínűleg azért veteti át az ujjatlant mert nem bír a fantáziájával vagy inkább nem is tudom. Nem tudjuk, hogy mit csináljunk vele, az igazgató barátja, ő hívta a suliba, szóval hozzá nem igazán tudunk fordulni. Akiket tanít senki se szereti, mi lányok pedig kezdünk elég erősen kellemetlenül/diszkriminálva érezni magunkat, szóval ha esetleg tudtok valamiben segíteni azt nagyon megköszönném!2019. nov. 6. 17:06
1/3 anonim válasza:
Vagy beszéltek az osztályfőnökkel, vagy beszéltek a szülőkkel, hogy testületileg otthagyjátok az iskolát, és átmentek máshova.
2/3 anonim válasza:
Első körben valóban az osztályfőnökhöz érdemes fordulni, szerintem amit leírtál nagyjából azt mondjátok el neki.
Ha ez sem segít, akkor érdemes a szülőket is bevonni, beküldeni őket az osztályfőnökhöz vagy az igazgatóhoz.
A szülőknek is célszerű csoportosan menni panaszt tenni, hátha így komolyabban veszik őket.
Sok sikert, remélem sikerül megoldást találni.
3/3 anonim válasza:
Azért ez a pólós dolog nem biztos, hogy úgy van, ahogy. Lehet nagyon kivágott volt és azért küldte el, hogy a fiúk ne bámulják. Egyszer egy tesin én voltam az egyetlen lány a 4 fiú között és annyira bámultak, futás közben a fenekemet nézték, hogy nagyon rosszul éreztem magam, onnantól kezdve a testi tanárom (igaz, nő volt), nem engedte, hogy testhezálló nadrágban tesizzünk. Lehet ő is hasonlót akart elkerülni. A többit nyilván jelentsétek az osztályfőnöknek, vagy más szaktanárnak, akit kedvel az osztály és megbíztok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!