A mai nap kaptam egy egyest matematikábol, ezt megteheti a tanár?
A történet ott kezdődik, hogy kihívott a táblahoz megoldani egy olyan példát, amit pont a mai nap vettunk. Kimentem, köpésem sem volt az egeszrol, nem tudtam megoldani, a tanár annak ellenére, hogy látta hogy nem ment kint tartott, és lehordott egy harmadikosnak mondván ,,ha harmadikos lennél, most megerdemelnél egy tapsot’’ magamban elkuldtem melegebb éghajlatra, de lenyeltem és próbáltam folytatni. Miután teljes mértekben nem ment az egész, a tanár annyit mondott, hogy: ,,rendben ülj le, és akkor jutalmazlak is egy órai egyessel’’, óra után arra hivatkozott, hogy nem volt megfelelő az órához való hozzáállásom, es ezért kaptam az egyes érdemjegyem. Ezt miért teheti meg a tanár? Nem felelés volt, se nem dolgozat. Mit lehet ezzel kezdeni?
Válaszokat előre is köszönöm
"Amit pont a mai nap vettünk"
Ha ez tènyleg így volt akkor NEM tehetnè meg ,hogy egyest ír be ,ugyanis tudtommal a legtöbb iskolai szabályzat kimondja ,hogy az aznap vett anyagot nem kèrhetik számon ugyanazon óra vègèn.
Ami jogos , hisz nincs is ideje megtanulni
..
Utolsó, itt nem dolgozatról van szó, hanem az órai munka értékeléséről. Amit értelemszerűen legtöbbször az adott órai anyag alapján lehet megtenni. Tehát jogszerű volt amit a tanár csinált, az nézőpont kérdése, és a szituáció pontos ismerete nélkül nem tudjuk megmondani hogy túlzás volt-e rögtön egyest adni ezért.
Talán ha óra után beszéltél volna vele, látta volna rajtad hogy sajnálod és vállalkoztál volna valamilyen plusz feladatra, akkor elsimíthattad volna a dolgot. Korrekt tanár ilyenkor szerintem adna javítási lehetőséget. Bár ha azért hívott ki a táblához mert előzménye is volt a dolognak, akkor megérteném ha nem tenné.
Megteheti.
Azt kérte számon, hogy figyeltél-e, ami az órai munkád lett volna, de nyilvánvalóan nem figyeltél, különben nem hívott volna ki. Meg is mondta: az órai munkádra kaptad az egyest.
Igen. Az éppen tanult témát gyakoroltatta, az elmondottak alapján ráadásul valószínűleg felidézés volt nagyobbik részben. Neked órai munkát adott ki, és, mivel köpésed sem volt róla, joggal feltételezhette, hogy egyszerűen nem figyeltél órán. Ezt támasztja alá a "nem volt megfelelő az órához való hozzáállásom" megjegyzés is.
Legközelebb legalább azzal legyél tisztában, hogy mi történik az órán, mert a matematika (sem) független egységekből felépülő ismerethalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!