Miért gondolják bölcsész fiúkat/férfiakat férfiatlannak, femininnek és gyengének?
Elsőéves germanisztikás vagyok az ELTE-n.
Magamat igazán férfiasnak gondolom, mások is így vélekednek rólam.
Vezetni is tudok, szeretem a gépeket, mozdonyokat, 100% fiús vagyok.
Egyedül a magasságom(180) miatt szoktak beszólni, mert a legtöbb lány a szakomon is 175-180cm magas.
Több helyen, köztük a gyakorin is olvastam ezt konkrétan, hogy azok a fiúk, akik bölcsészszakra mennek, nem férfiak.
Esetleg "cuki fiúk", de férfiak biztos nem.
Honnét ered ez a sztereótípia?
60%-os: Egyáltalán nem színvonaltalan a BTK, csak te vagy túlságosan lenéző a bölcsészekkel szemben.
Ez a szak neve: germanisztika[skandinavisztika].
Kifejezetten skandinávia kultúrájával, nyelveivel, irodalmával, történetével és a skandináv népek történelmével foglalkozunk, jövőre már a választott nyelven.
Te valamit vagy nem értesz vagy el vagy tévedve!
"Kb. mintha valaki fizikusnak jelentkezne fizika érettségi nélkül."
Mégis hogyan?
Ezen a szakon egy árva szó sem esik Németországról!
Maximum annyi, hogy hogyan van dánul/svédül/norvégül az, hogy Németország + annyi, hogy Dániával határos.
Kb. ennyi!
Ha egy kicsit utána néznél a dolgoknak vagy akár a józan paraszti eszeddel(ha van, persze) gondolkoztál volna, akkor rájöhettél volna arra, hogy a "germanisztika" nem német, hanem germán(!) tanulmányokat jelent.
Ebbe beletartozik a német, holland és a skandináv tanulmányok.
Ide kellene tartoznia az anglisztikának is, mert hát az angol is germán nyelv, bármennyire is meglepő.
Csak hát a presztízs meg a nagyság miatt nem germanisztika.
Már eleve az, hogy ez a kérdés mefogalmazódott benned már leír téged, hogy miért érzed magad lenézve meg mi bajod van neked..
Kisebbségi érzete van mert 180 centi, meg hisztizik mert másnak nem tetszik a szak amire jár.. Istenem 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!