Az egyik órát egy 30 körüli oktató tartja. Ő tegez minket, de a csoporttársaim magázzák.
Érdeklne, hogy egyetemen minden tanárt magázni kell (van ilyen etikett) és el is várják, hogy magázzák?
Még ha ő is magázna minket, akkor oké, de nem gimiben vagyunk már, hogy a tanár tegezzen mi meg magázzuk. Vagy rosszul látom? Illetlenség lenne tegeződve köszönni? 22 vagyok amúgy, a tanár meg kb. egyidős a tesóimmal.
Azzal, hogy letegez, felajánlja a tegeződést, ezt nem külön nyomatékosítani. Valójában éppen az a sértés, hogy a szaktársak a 10 évvel idősebb tanárt nem merik letegezni, úgyhogy én a helyedben nyugodtan tegezném. Féloldali magázódás csak akkor tud működni, ha akkora a korkülönbség, hogy egyik fél sem érezheti miatta kellemetlenül magát.
2020. nov. 3. 16:04
22/28 A kérdező kommentje:
Egyetértek. De még is van olyan továbbra is, hogy a tanár legelső alkalommal felajánlja a tegeződést, aztán következő alkalommal mindenki magázza. :D Ez a korkülönbség érdekes kérdés... A 60 éves gyakvezető letegez minket simán és ez tök természetes. Viszont van ilyen 40 év körüli (férfi) gyakorlatvezetőnk is, aki tegez mindenkit, de mi meg nem akarjuk, nem érezzük, hogy illő lenne.
Kellene valami etikett szabály erre vonatkozóan (ha még nincs).
2020. nov. 3. 18:42
23/28 anonim válasza:
Ezerszer leírtuk. Etikett: nincs csendőrpertu. Ennyi. Kivéve 80 éven felül, de az nem az egyetem. Ha ti gyávák vagytok visszategezni a 40 évest, az a ti bajotok. Ideje felnőni!
2020. nov. 3. 19:11
24/28 A kérdező kommentje:
Hát az a baj, hogy tuti kapnék egy fura nézést minimum, ha letegezném. Ez van, vannak íratlan szabályok.
2020. nov. 3. 20:40
25/28 anonim válasza:
Dehogy kapnál, ezt te csak kitalálod, mert félsz. Mert mért gyerek vagy lélekben. Csakhogy kor és iskolatípus szerint felnőtt vagy, ezért az oktatódnak nincs joga egyoldalúan letegezni. Vedd tudomásul, hogy felnőtt vagy!
2020. nov. 3. 22:25
26/28 anonim válasza:
Italiában élek az én korosztályom magázódik. Sértés lenne, ha egy felnőtt letegezne. Ha már régebben ismerjük egymást, tegeződhetünk. Én nagyon idős vagyok, nálunk ez azt jelenti, hogy megtisztelem a másikat. Egyszer hazajöttem Mo-ra, egy üzletben voltam, kiszolgáltak egy másik vevőt, és tegezték. Én majd elájultam. Ezek szerint most mindenki az angolt majmolja, hála az égnek, az én időmben nem voltunk nagy angol nyelv rajongók. Én bizony magázom/Önőzőm az idegent, mert megtisztelem.
2023. ápr. 22. 21:24
27/28 anonim válasza:
" Vedd tudomásul, hogy felnőtt vagy!"
Igen, és azt is vegye tudomásul; hogy egy komoly felnőtt nem tegez le akárkit csakúgy ..
:):)
Csak ha már ki lett mondva. Vagy, ha ő ajánlotta fel magától, vagy, ha valaki rákérdezett, és azt mondta, hogy neki oké.
2023. ápr. 23. 11:15
28/28 anonim válasza:
Hát nem, 27-es, durva tévedés! Csendőrpertu NINCS! Ha egy 80 év alatti felnőtt egy másik felnőttet tegez=tegeződést vár el. Anélkül, hogy külön mondaná. Kifejezett etikettsértés magázódva folytatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!