A bme járműmérnöki szakja helyett érdemes inkább gépészmérnökire menni?
Ha téged a járművek érdekelnek, és mindenképpen a járműiparban szeretnél elhelyezkedni, akkor sokkal jobb választás a járműmérnöki.
Hogy nehéz lenne elhelyezkedni, az nettó hülyeség. Lehet, hogy valamivel nehezebb, mint egy gépészmérnöki diplomával, hiszen az mégis csak általánosabb tudást ad a gépészetről és nagyobb területet lefed. De nehéznek semmiképp sem mondanám, két kézzel kapkodnak az autógyárak a mérnökök után.
A tárgyak valóban elég hasonlóak, de azért akadnak különbségek. Pont ma néztem a gépészek tárgyait, még meg is jegyeztem magamban, milyen jó, hogy nem arra jelentkeztem (járműves vagyok az SZE-n). Lehet gépészmérnökin is járművekre szakosodni, az kb. olyan, mintha járműmérnökin lennél, de járműn emellé még tudsz szakosodni, ami által sokkal mélyebb tudást szerezhetsz a járművekről.
Véleményem szerint ha járműiparban akarsz dolgozni, akkor járműmérnökire jelentkezz.
Utolsó. Ha a gépészmérnökök ugyan azt tanulják mint a járművesek(részben igaz), akkor miért színvonalasabb??
Vannak közös óráink gépészmérnökökkel.
Elsőnek van igaza.
Utolsó: Én gépészre járok de nem tudok közös óráról a járművesekkel.
Egyébként én is anno ugyanezen gondolkodtam, és nekem is azt tanácsolták, hogy gépészmérnökire jöjjek, mert itt színvonalasabb a képzés. A tárgyak nagyon hasonlók, kb ugyanazt tanulod, csak nyilván a gépészmérnökin kevésbé foglalkoznak járművekkel.
Ha érdekel az autós téma, csatlakozz valamelyik versenycsapathoz (BME FRT, BME Motorsport, BME Solar Boat Team, Pneumobil, stb). Ha egy ilyen csapatban aktívan részt veszel, és a jegyeid sem rosszak, akkor szinte teljesen mindegy melyik szakon végzel, a járműipari cégek számára nagyon vonzó önéletrajzod lesz.
Végezetül én a gépészmérnökit ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!