Egyetem alatt 0 munkatapasztalattal milyen munkát érdemes keresni?
Szerintem egyetem alatt pont annak kell másodlagosnak lennie hogy szakmádhoz kapcsolódik-e. Például ha pont a suli miatt nehezen teljesítesz a munkahelyeden, és szakmádban dolgozol, roszsul is kisűlhet, hiszen nem tudhatod, ismerik-e egymást a volt és jövőbeli főnökeid.
Sokkal érdemesebb olyan munkát választani, ami viszonylag jól fizet, de nem kell megszakadni a munkában, rugalmas a beosztás és jófej a főnök. Fontos hogy sem fizikailag, sem mentálisan ne terheljen le, hiszen az elsődlegesnek a tanulmányaidnak kell lennie. Legyen valami kényelmes, nem túl nagy felelőséggel járó, hiszen első munkáról beszélünk. Ne kelljen sokat utazni, mert nem akarod a fél életed a suli-munkahely-otthon között ingázni. Első munka esetén ezeket tartsd szem előtt. (az, hogy iskolaszövetkezeten keresztül vagy sem, azt te döntsd el, de biztonsági okokból jobb egy irodával is kapcsolatban lenni)
A szakmai gyakorlat az más tészta.
Ami fontos hogy bármilyen szerződésről van szó, olvasd el, ha nem értesz valamit kérdezz, és ne menj bele olyanba amit nem akarsz, nyugodtan átiratatthatod a szerződést a kisebb változtatásokért.
Műszaki menedzser képzésre járok, és inkább a pénzért mennék most dolgozni, mint szakmai gyakorlatért.
#3 Köszi a tanácsokat! Én is nagyjából azokra jutottam, mint munkakörülmények, de tényleg ötletem sincsen hogy mit keressek. Tudnál/Tudnátok esetleg konkrét munkákat ajánlani? Még éjszakai műszakban is gondolkodtam.
Minimálbér+műszakpótlék. De elsődleges feladatod a tanulás.
Heti 15-20 órát érdemes maximum bevállalni, különben -a tapasztalat szerint- a tanulás rovására fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!