Emelt kémia és biológia érettségi elméleti felkészülésre milyen könyveket tudnátok ajánlani?
Bioszból nekem a mozaikos tankönyvek tetszettek.
Kémiából számolásokhoz az "ötösöm lesz kémiából" nagyon hasznos, mert van hozzá megoldókulcs is, amely levezeti, hogy jön ki az eredmény. A Villányi "Kémia összefoglaló középiskolásoknak" pedig jól leírja az elméletet. A függvénytáblázatok közül pedig a sárgát ajánlom, mert abban is van elmélet és lehet használni érettségin.
Megjegyzem egyedül nem tudtam felkészülni, különtanárhoz jártam (csoportban).
Kémiából én is az említett Villányi könyvet ajánlom.
Bioszból a Nagy Etel féle érettségi felkészítő vált be nekem a legjobban. Sajnos nekem nem volt elég 1 év, én is 0-ról kezdtem, különtanár nélkül készültem.
A legnagyobb gond az lehetett, hogy nem tudtam eldönteni, miből készüljek és össze-vissza kapkodtam a könyvek között, míg megtaláltam az említett könyveket.
Bioszból egyékbént feladatgyűjtemény is jelent meg az érettségi felkészítő mellé, de sajnos annak sem értem a végére.
Első vagyok
10-11.ben faktos voltam, a biosz jó volt, a kémia semmit nem ért. Ez 2 év. Nem vettek fel. Újra csináltam a bioszt meg a kémiát, ekkor készültem a különtanárral 4 hónapot. Másodjára sikerült.
Villányiból tanultam meg amit a tanárom lediktált, nem is ismerem a mozaikos kémia tankönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!