Milyen könyvekből tanuljak kémia és biológia EMELT szintű érettségire?
Kémia a kétszintű érettségire
Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire
Ötösöm lesz kémiából
Ezekben gyakorlatilag minden benne van, ami kell, leszámítva a kísérleteket. Azokat külön meg kell tanulni!!! +van néhány apróbb dolog, de ezeket netről olvashatod hozzá.
Biológia már kicsit nehezebb. A Szerényi-Fazekas Biológia I-II kötetekben MINDEN benne van, ami kellhet, sőt annál sokkal több. Ezek egyáltalán nem érettségi-központúak. Gondolom orvosira/fogorvosira/állatorvosira készülsz. Szóval ez talán túlzás (a két kötet összesen 1166 oldal...)
Gál Béla Mozaik sorozata tényleg jó, de kicsit hiányos (az ábrák kiválóak). Nagy Etele tankönyvét is tudom ajánlani.
Kémia: Én Villányiból készültem főleg. Annak tankönyvéből és munkafüzetéből. A munkafüzet számolásai ugyanolyanok, mint amiket érettségin kérdeznek. Az ötösöm lesz kémiából számolást gyakorló könyvet csak akkor ajánlom, ha nagyon nem megy a számolás. Abban lépésről lépésre tanulhatod meg a számolás rejtelmeit. Viszont nem igazán olyan típusokat kérdeznek érettségin.
A Mozaikos kémia könyvet én személy szerint nem szerettem. Túl sok benne a rizsa, és az olyan anyag, ami nem is kell.
Biológia: Mozaikos tankönyvek nagyon elavultak. Max a képek miatt érdemes megvenni, mert azok tényleg jók benne, de kb. ennyi, másra nem jó. Én a Mándics féle egykötetes könyvből tanultam, ami követte végig a követelményrendszert.
Jó tanács: a követelményeket mindekét tantárgyból dolgozd ki. Hosszadalmas, viszont így nem kérdezhetnek olyat, amit nem néztél meg.
Másik: Csináld meg az összes eddigi érettségi feladatlapot mindkét tantárgyból úgy mintha érettségiznél. Ennél jobb gyakorlási módszer nincs.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!