Miért hanyagolják el ennyire a Nyugati Pályaudvart?
Műemlék épület, ráadásul a város szívében helyezkedik el, mégse törődnek vele. Beázik, koszos, a jegypénztárnál már egy ideje áll egy elkerített rész, az épület külsejét is le lehetne mosni, a szmog se tesz jót neki. Ráadásul abba a gyönyörű épületrészbe egy Mekit raktak, ami szintén csúfítja a helyet.
Nem akarnak törődni vele?
Mi az, hogy ekkora utasforgalom mellett nem lehet rendben tartani egy pályaudvart? Az eszem megáll.
Pályaudvar Londonban:
Pályaudvar Párizsban:
Pályuadvar Bécsben:
Pályaudvar Varsóban:
Pályaudvar Berlinben:
Pályaudvar Birminghamben:
És még sorolhatnám napestig, csak már unom. Nekik hogy sikerül rendben tartani a pályaudvarokat? Annyival kisebb lenne az utasforgalom? Ezt erősen kétlem.
Ja egyébként a Nyugati állapota egy dolog, had mutassam be pár képpel azt is, hogy hogy néz ki napjainkban egy kétmilliós főváros vasúti infrastruktúrája:
Kispest vasútállomás, egy rendkívűl modern külvárosi állomás, ami tökéletesen kiszolgálja a közlekedő tízezreket. Ja nem. Külön felhívnám a figyelmet a peronként használt betoncsíkra a vágányok között:
Zugló vasútállomás, no comment:
Kőbánya-Kispest vasútállomás, a város kapuja a reptérről érkező látogatóknak. Méltó.
Rákosrendező vasúti kereszteződés. Ez igen, Afrikában is megirigyelnék ezt a hihetlen korszerűséget:
Szerencsére történnek nálunk is felújítások időnként, aminek ékes példája Barosstelep állomás. Ezt a környezetet és kényelmet elnézve nem tudom felfogni, miért ingázna bárki kocsival a városba:
"még mindig ott tartunk, hogy ... "
Miért mihez kéne hasonlítani? Akármihez hasonlítom, sőt ha nem hasonlítom semmihez, akkor is tragikus a helyzet. És lehet, hogy demagóg vagyok, de nekem ne mondja senki, hogy nincs pénz, mert akármilyen hülyeségre van, csak pont arra nincs, amit emberek tízezrei vagy százezrei használnának napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!