Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Déli pályaudvart nem akarják...

Déli pályaudvart nem akarják felújítani?

Figyelt kérdés
Ráférne szerintem, olyan érzésem van, mintha még mindig a 20. században lennék, amikor arra járok.
2018. jan. 20. 00:38
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Most újították fel nemrég... meg amúgy is, érkeznek és mennek onnan vonatok? Igen. Innentől kezdve meg ellátja a feladatát.
2018. jan. 20. 02:32
 2/9 anonim ***** válasza:
17%
van terv az egész ledózerolására is nem tudom most éppen mit akarnak
2018. jan. 20. 02:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a terv már rég a múlté.
2018. jan. 20. 02:40
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Kettes, elég jól informált vagy, persze idézőjelben. A híreket, kérlek, mindig pontosan terjeszd és ne a két évvel ezelőtti verziójukban...

Tehát időközben már letett a kormány a pályaudvar szanálásáról, most már csak az üzemi területek egy részének beépítése aktuális és lássuk be, ilyen értékes területen vonatokat tàrolni és karbantartani valóban nem a leglogikusabb döntés.

Az utasforgalmi terek azonban valóban felújításra szorulnak, csakhogy ez messze nem csak a Déli pályaudvaron probléma, mivel ugyanolyan lepattant a másik két fejpályaudvar is és szinte minden budapesti állomás. Az ok ma már kevésbé a forráshiány, hiszen ha nem stadionokra meg lówellnessre menne a pénz, akkor akár fel is lehetne újítani ezeket az állomásokat. Egyszerűen nincs meg rá a politikai akarat, és mondjuk az sem segít, hogy a MÁV projektmenedzsment szervezete kész katasztrófa (ld 2-es vonal villamosítása).

2018. jan. 20. 07:01
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
5 hónapja olvastam 4es akkor még nem tettek le róla
2018. jan. 20. 07:04
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
De bírom a személyeskedést
2018. jan. 20. 07:12
 7/9 anonim ***** válasza:
25%

Ez esetben elnézést kérek, mármint a személyeskedésért, csak hát láthatod, mennyire félinformációk alapján tájékozódik az emberek többsége és ez vezet az ilyen Orbán meg Trump féle vérszívók uralmához.

Mindenesetre a témában az a legutóbbi jelentősebb fejlemény, hogy októberben tervpályázatot írtak ki az üzemi területek beèpítésere.

2018. jan. 20. 11:42
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

Felújítani soha napján, kis kedden fogják, csak, hogy a konkrét kérdésre is válaszoljak.

Nagyon remélem, hogy megmarad a Déli. Mégiscsak kb. belváros. A 2-es metró nyomvonala ezerszer jobb, mint a 4-esé.

Kelenföld vasútállomás lényegében külváros. OK, hogy felhúznak egy plázát, odaér az 1-es villamos, de akkor is...

Nekem például 30 perc a Déli, de Kelenföld vá. 40-45 perc lesz, ha majd elkészül az 1-es villamos.

Bár aki látja, mennyien szállnak le a vonatokról Kelenföldön vagy a Déliben, az jobban tud tippelni, az embereknek melyik állomás előnyösebb.

Szóval, ha 10, ha 20 év múlva is (ha még élünk...), remélem felújítani fogják a Délit, nem ledózerolni.

2018. jan. 20. 14:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is ráférne de a maga nemében szép az épület, letisztult és modern, erre a felújítás sokat segítene. Nincs az a hülyeség, amiért lebontanák. Ez egy hülye légbőlkapott ötlet volt, bár én még mindig a 3 fejpályaudvar helyett egyetlen budapesti főpályaudvart szeretnék.
2019. jún. 30. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!