Minden vonat peronján lehet kutyát szállítani szájkosárral, pórázzal, box nélkül?
A kutyámmal költöznék borsodból vas megyébe. 4 vonattal is mennénk.
Borsod egyik kisvárosából miskolc tiszaiig, onnan IC-vel keletiig- megint IC-vel onnan Szombathelyig, aztán egy gyors vonattal Bükig.
Mindegyik vonatra felszállhatok vele? Ha csak a peronon állnánk?
Olvastam olyasmit, hogy egy peronon csak egy kutya utazhat. Akkor ha jön egy másik gazdi is a kutyájával akkor lehet hogy várhatunk addig, míg nem jön egy olyan vonat, ahol épp nem utaznak ugyancsak kutyával? Az a baj, hogy ez alapból egy 7 órás út lesz. És félek neki vágni, de más megoldás nincs.
Sajnos ez tényleg benne van a pakliban, bár attól függ, hogy hány vagon van. Buszoknál maximalizálják a kutyák létszámát (talán 2-re), de vonatnál ha több kocsi van, akkor fel tudtok szállni külön is.
Mindenesetre lehet érdemes lenne utánanézni a telekocsi rendszernek és keresni egy kutyabarát sofőrt.
Oszkáron láttam, hogy hirdetik, hogy kutya is jöhet, viszont az is max miskolcról szombathelyig. Tehát valahogy Miskolcig és Bükig el kellene jutnom. Plusz ők is kis kutyákat szállítanak boxban maximum. A kutyámat pedig én fel sem bírom emelni csak rövid időre és csak rács van, boxok nincsenek is, ami az ő mérete lenne. Abba meg nem menne bele a sofőr szerintem, mert rajtam kívűl még vagy 2 helyet elfoglalna.
Néztem még háztól házig való szállítást is, de az vagy 60-80 ezer forint lenne.
Akkor szerintem hagyom ezt a vonatos megoldást. :/ mert még a végén az utcán alszunk.
Remélem hamarosan találok jobb megoldást.
Köszönöm a segítségeket!
Úgy van ahogy már előttem is mondták, mehetsz IC-vel másodoszályon de csak is szállító dobozban (boxban), alacsonyabb kategóriájú vonaton ez nem szükséges.
Viszont a pótlóbuszozás érdekes ennek utána kell kérdezni, mivel te a jegy megvételével a Start szerződését fogadod el nem pedig a buszos alválalkozóét így ezáltal a vonaton érvényes szabályoknak megfelelően a pótlóbuszos is viheted a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!