Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Minden vonat peronján lehet...

Minden vonat peronján lehet kutyát szállítani szájkosárral, pórázzal, box nélkül?

Figyelt kérdés

A kutyámmal költöznék borsodból vas megyébe. 4 vonattal is mennénk.

Borsod egyik kisvárosából miskolc tiszaiig, onnan IC-vel keletiig- megint IC-vel onnan Szombathelyig, aztán egy gyors vonattal Bükig.

Mindegyik vonatra felszállhatok vele? Ha csak a peronon állnánk?

Olvastam olyasmit, hogy egy peronon csak egy kutya utazhat. Akkor ha jön egy másik gazdi is a kutyájával akkor lehet hogy várhatunk addig, míg nem jön egy olyan vonat, ahol épp nem utaznak ugyancsak kutyával? Az a baj, hogy ez alapból egy 7 órás út lesz. És félek neki vágni, de más megoldás nincs.

2019. máj. 23. 12:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Sajnos ez tényleg benne van a pakliban, bár attól függ, hogy hány vagon van. Buszoknál maximalizálják a kutyák létszámát (talán 2-re), de vonatnál ha több kocsi van, akkor fel tudtok szállni külön is.

Mindenesetre lehet érdemes lenne utánanézni a telekocsi rendszernek és keresni egy kutyabarát sofőrt.

2019. máj. 23. 12:31
 2/8 A kérdező kommentje:

Oszkáron láttam, hogy hirdetik, hogy kutya is jöhet, viszont az is max miskolcról szombathelyig. Tehát valahogy Miskolcig és Bükig el kellene jutnom. Plusz ők is kis kutyákat szállítanak boxban maximum. A kutyámat pedig én fel sem bírom emelni csak rövid időre és csak rács van, boxok nincsenek is, ami az ő mérete lenne. Abba meg nem menne bele a sofőr szerintem, mert rajtam kívűl még vagy 2 helyet elfoglalna.

Néztem még háztól házig való szállítást is, de az vagy 60-80 ezer forint lenne.

2019. máj. 23. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:
IC-re én úgy tudom, hogy nem lehet felmenni kutyával. 2-3 éve legalábbis még úgy volt, azóta nem vonatoztunk. De akkor mi úgy jártunk vele, hogy miatta kellett személlyel menni IC helyett, csak arra adtak neki jegyet.
2019. máj. 23. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
2019. máj. 23. 12:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Szállítóeszköz (ketrec) nélkül nem szallithatod a kutyádat IC vonaton. Tehát kénytelen leszel alacsonyabb kategóriás vonatokat választani. Ezen kívül a pótlóbuszokon (Aszód-Pécel között vágányzár van) érvényes szabályozást is érdemes tanulmányozni.
2019. máj. 23. 13:15
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor szerintem hagyom ezt a vonatos megoldást. :/ mert még a végén az utcán alszunk.

Remélem hamarosan találok jobb megoldást.

Köszönöm a segítségeket!

2019. máj. 23. 13:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Miskolcig és Szombathelytől a személyvonatokon biztosan szállíthatod a kutyádat, a 2 között a telekocsi a legjobb megoldás. Budapesttől Szombathelyig közlekedik gyorsvonat is (Veszprémen át), az is jó lehet számodra. Hatvantól Budapestig vonatpótló buszok közlekednek, ezeket mindenképp kerülném, erre a szakaszra javaslom leginkább a telekocsit, 2 órás utat a kutyáddal ki lehet bírni így is. Az IC vonatokat sajnos kerülnöd kell és rá fog menni sok idő, de jobb ötletem nincs most.
2019. máj. 23. 15:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy már előttem is mondták, mehetsz IC-vel másodoszályon de csak is szállító dobozban (boxban), alacsonyabb kategóriájú vonaton ez nem szükséges.

Viszont a pótlóbuszozás érdekes ennek utána kell kérdezni, mivel te a jegy megvételével a Start szerződését fogadod el nem pedig a buszos alválalkozóét így ezáltal a vonaton érvényes szabályoknak megfelelően a pótlóbuszos is viheted a kutyát.

2019. máj. 23. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!