Lehetséges ennyi idő alatt megvásárolni a jegyet és átszállni egyik vonatról a másikra?
"Elvirán nem tudom megvenni mert nincs bankkártyám..."
Akkor megveszed az indulási állomáson vagy ha ott nincs jegypénztár, a jegyvizsgálótól a teljes utadra Tápiógyörgyéig. A MÁV már elég régóta tud olyat, hogy átszállás után is érvényes a jegy, nem is értem a sok rohangáló utastársat, akik könyökölnek a pénztár előtti sorban, mee' lemaradnak a csatlakozásrú'.
Sőt, ha van rá lehetőséged, jegypénztárban elővételben is megveheted bármelyik viszonylatra vagy akár az egész útra a jegyedet, bármelyik jegypénztárban (nem csak az indulási állomáson, ahogy sokan hiszik).
Miért vennéd két részletben a jegyet? Megveszed az indulási állomáson vagy ha ott nincs pénztár, előkeríted mielőbb a kalauzt és veszel tőle az utazásod teljes hosszára jegyet.
És így van, ha bárhol máshol vasúti pénztár közelében jársz az utazásod előtt, megveheted előre a jegyet - csak figyelj az érvénytartam kezdetènek pontos megjelölésére
Igen, ez a legegyszerűbb megoldás. Kalauztól venni első vagy második vonaton. (Inkább elsőn, mert a másodikon már kötözködhet, ha olyan fajta, hogy biztos csak azért nem találtad az elsőn, mert elbújtál előle, vannak ilyen jegyvizsgálók sajnos. Meg ilyen utasok is.)
Ha csatlakozó vonatról van szó - majdnem biztos, Elvirán megnézető -, akkor ott, ha nem engedik el a másodikat az első túl nagy késése miatt, meg kell várni az átszállást. A forgalmistát erre tartják (többek közt), hogy figyelje, van-e még átszálló utas, és ne engedje el a vonatot, ameddig még botorkál ott egy öregasszony a banyatankkal.
De arra már nem fog várni, hogy te bemenj jegyet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!