Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha a repülőgépeken 2 pilóta...

Ha a repülőgépeken 2 pilóta van, a vonatokon miért nincs két vonat vezető?

Figyelt kérdés

Repülő: pilóta, másodpilóta

Vonat: 1 vezető

Mindkettő zárt fülkében végzi a munkáját.

A repülőn át tudja venni a másodpilóta a gép vezetését ha a kapitány valamilyen oknál fogva alkalmatlanná válik rá (pl infarktus, stb).

A vonatokon miért nincs ilyen?

2019. máj. 14. 12:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Rossz napod van?
2019. máj. 15. 10:03
 12/16 anonim ***** válasza:
31%

„De, végigolvastam, és egyértelműen még mindig azon rugózik, hogy…”

Nem. Leírta mit nem tudott értett, s azzal folytatta, hogy köszöni a válaszokat, amelyek hasznosak voltak számára.

2019. máj. 15. 10:05
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
Repülőgépeken egymást ellenőrzik a pilóták, ezen felül ketté van osztva a feladatuk. Pl. leszálláskor az egyikük a robotpilótát programozza /vagy manuálisan kormányoz/, a másik kapcsolgatja a műszereket (fények, kerekek, fékszárnyak, hajtóművek, stb.). Ha valami hiba történik repülés közben, akkor egyikük olvassa a protokollt a kézikönyvből, a másik végrehajtja a leírtakat és visszajelez, így nincs kapkodás, nincs az, hogy túl sok mindent kell figyelnie egy embernek. Plusz ha valamelyikük kidől, akkor át tudja venni a másik a feladatát.
2019. máj. 15. 14:22
 14/16 A kérdező kommentje:
Neked is rossz napod van?
2019. máj. 17. 08:50
 15/16 anonim ***** válasza:
60%

Egyre rosszabb az oldal.

Már a kérdezők és a lepontozók többsége is funkcionális analfabéta.

Továbbra is várom a választ arra, hogy a #7-ben ez ugyan miért jelentené azt, hogy megértette a korábbi válaszokat:

"Értem én. De pl ha a vonat vezetővel is valami gond van, és senki nem néz rá, ki állítja meg a szerelvényt?!"

Korábban megválaszolt dologra kérdez rá még egyszer.

Csak olyan válaszoljon, akinek egy bővített mondat értelmezése nem okoz nehézséget, és a mondat végére érve még emlékszik, mi volt az elején. Azaz a kérdező és az eddig neki helyeselők tartózkodjanak!

2019. máj. 17. 14:47
 16/16 A kérdező kommentje:
Szerintem rajtad kívül mindenki érti a kommentem lényegét.
2019. máj. 18. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!