Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Keleti zárása miatt miért...

Keleti zárása miatt miért nyulnak hozzá a nyugatis vonatokhoz?

Figyelt kérdés

Vasútszerető ember vagyok,sokat forgok vonaton, észreveszem, hogy a máv sokszor jól csinálja a dolgokat,de van mikor nem jól. Ez pont nem jó ötlet.

Tudjuk, hogy a Keleti pályaudvar 13 napig zárva lesz. Nagy korlátozások lesznek. Az eddig rendben is van.

Viszont:

A Záhony-Debrecen-Budapest sebesvonatok "nyugatis" vonatok és a keleti zárása miatt hozzányulnak a nyugatiba járó vonatokhoz is.

Ez idő alatt a Záhonyi sebesek Szolnokig mennek és onnan fordulnak,tovább a Békéscsaba felől érkező vonatokal lehet utazni Pestre ami a nyugatiba megy. Ez a rossz húzás.

A keleti lesz zárva, nem a nyugati.

Miért Szolnokig mennek a záhonyi sebesek ,holott ezek nyugatis vonatok és a keleti zárása miatt szívnak? Nem inkább úgy kellett volna, hogy a Csabáról érkező vonatok járjanak Szolnokig és arról száljanak át a Záhonyból Pestre tartó vonatokra?

Ugyanis a keletit zárják be, a keletibe menő vonatokat kellene korlátozni, és a nyugatiba menő vonatokat is nagyban érinti ez a változás.

Nem tudom ki ötlete volt ez, de nagyon ,teljesen ferde ötlet.

Csak hetente járok sebesvonattal Pestre a hajdúságból, szívjak Szolnokon,meg más is.

2019. ápr. 22. 12:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem elférnének Cegléden. A Z50-esek használhatnák az 1. és 7. vágányt, a szegedi vonatok a 4.-et, a békéscsabai gyorsak és debreceni IC-k az 5.-et, és akkor még megvan a 2-3. és a 6. vágány. ezeket fogadni és fordítani.

#10: de, a Déli is pályaudvar, és onnan sem a Keletibe, sem a Nyugatiba nem tudnak irányváltás vagy jó nagy kerülő nélkül eljutni.

2019. ápr. 23. 15:07
 12/13 A kérdező kommentje:

Fejpájaudvar az.

Nem tud tovább menni vonat. Nem olyan mint Kelenföld vagy Köki, hogy tovább tudnak menni.

2019. ápr. 23. 19:02
 13/13 anonim ***** válasza:
Akkor lehet rosszul tudtam, elnézést. De a lényeg az, hogy így is fullon üzemeltek a Bp.-i pályaudvarok, ha egy kiesik, akkor nem tudják hova irányítani a vonatokat anélkül, hogy átszerveznék a forgalmat.
2019. ápr. 23. 19:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!