Miért állnak meg néha a vonatok menet közben random helyeken?
Nem troll kérdés, komolyan érdekel.
Tatáról ingázok Kelenföldre heti 2-3 alkalommal vonattal, kb. 5 hónapja, előtte nem Bp.-n dolgoztam.
A késéseket hagyjuk, lerágott csont, de észrevettem, hogy a semmi közepén megállunk néha 2-10 percre, utána nagyon lassan megyünk tovább, majd felgyorsít a vonat (jobb esetben).
Ma gondolkodtam rajta, hogy ennek mi oka lehet? Azt tudom, hogy néhány esetben forgalmi oka van, de nagyon sokszor nem jön semmi, csak állunk, majd megyünk tovább.
Illetve szerintetek a Győr-Bp vonalon miért van ilyen sok késés? Nagyon-nagyon ritka, hogy a vonat időben indul/ér be...
Akinek van erről infója, megírja? Köszi!

"észrevettem, hogy a semmi közepén megállunk néha 2-10 percre, utána nagyon lassan megyünk tovább, majd felgyorsít a vonat (jobb esetben).
Ma gondolkodtam rajta, hogy ennek mi oka lehet? Azt tudom, hogy néhány esetben forgalmi oka van, de nagyon sokszor nem jön semmi, csak állunk, majd megyünk tovább."
Hívójelzés (elég sok különféle kisebb-nagyobb vasúti gebasz esetén ezt a jelzést kapja a vonat), vagy van előttetek van egy másik vonat és foglalt a térköz, de nagyon lassan be lehet csorogni. Utasként egyik esetben sem nyilvánvaló a lassú haladás oka.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!