Keleti zárása miatt miért nyulnak hozzá a nyugatis vonatokhoz?
Vasútszerető ember vagyok,sokat forgok vonaton, észreveszem, hogy a máv sokszor jól csinálja a dolgokat,de van mikor nem jól. Ez pont nem jó ötlet.
Tudjuk, hogy a Keleti pályaudvar 13 napig zárva lesz. Nagy korlátozások lesznek. Az eddig rendben is van.
Viszont:
A Záhony-Debrecen-Budapest sebesvonatok "nyugatis" vonatok és a keleti zárása miatt hozzányulnak a nyugatiba járó vonatokhoz is.
Ez idő alatt a Záhonyi sebesek Szolnokig mennek és onnan fordulnak,tovább a Békéscsaba felől érkező vonatokal lehet utazni Pestre ami a nyugatiba megy. Ez a rossz húzás.
A keleti lesz zárva, nem a nyugati.
Miért Szolnokig mennek a záhonyi sebesek ,holott ezek nyugatis vonatok és a keleti zárása miatt szívnak? Nem inkább úgy kellett volna, hogy a Csabáról érkező vonatok járjanak Szolnokig és arról száljanak át a Záhonyból Pestre tartó vonatokra?
Ugyanis a keletit zárják be, a keletibe menő vonatokat kellene korlátozni, és a nyugatiba menő vonatokat is nagyban érinti ez a változás.
Nem tudom ki ötlete volt ez, de nagyon ,teljesen ferde ötlet.
Csak hetente járok sebesvonattal Pestre a hajdúságból, szívjak Szolnokon,meg más is.
Én is pontosan úgy gondolom, mint a 2-es:
1. A nemzetközi vonatok mindenképp prioritást kell, hogy élvezzenek.
2. Ha megoldható, hogy egy vonalnak ne szűnjön meg teljesen a budapesti kapcsolata, miközben a másik vonalé is megmarad, akkor oldják is meg.
3. Épp elég zavaró az egész átszervezés, nem szabad azt játszani, hogy egyszer az egyik vonat A állomásig közlekedik, utána a két órával későbbi meg csak B-ig.
Ez idő alatt lehet IC-vel fogok menni,mert az végigmegy.
Csak nem véletlenűl járok sebessel.
Nem szeretek IC-vel járni, mert a hely korlátozva van,oda fell ülni ahová a jegy szól. Egyszer Debrecenben felszállok az IC-re ,a helyjegyem asztal mellé szólt. Velem szemben már ültek két cigány ,egy nő meg a férje,a Nyírségből jöhettek valahonnan, de amilyen szaggal voltak és Pestig elviselni,valamint az értékeimre koncentrálni állandóan. Egyszer meg egy nagyon köhögő influenzás emberrel kellett szembe ülnöm. De nem álhatsz fel,ha cigánnyal szembe szól a jegyed ott kell ülni,rettegni. Ha influenzafertőzéses emberrel kell utaznod ott kell maradni,nem mehetsz máshová,mert a jegyed oda szól,cdak reménykedsz,hátha nem fertőz meg.
Sebesvonaton én választok helyet és,ha ilyenek ülnek le én felállhatok elmehetek másik fülkébe,kocsiba ,mert nincs korlátozva a hely. Mindig van máshol szabad hely,ha nincs üres fülke egy hely az mindig van ahol nem cigányok nem betegek ülnek.
De most city 1 osztályon fogok menni,hátha ott nagyobb az esélyem az ilyet elkerülni.
#6: A Déli nem volt kérdés.
#5: Én IC-n is simám keresek másik helyet, ha nem tetszik, ahova a jegyem szól. Persze, ha tömve van a vonat, akkor ezt nem biztos, hogy meg tuod tenni, meg persze, ha jön a hely tulajdonosa, át kell neki adni a helyet, de a kalauz sem szokta nézni, hogy mindenki a helyén ül-e.
Gondolom azért, mert Cegléden csak 7 vágány áll rendelkezésre a személyszállító vonatok utasforgalmát kiszolgállni.
Nem igaz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!