Miért járnak egyre többen autóval más alternatíva helyett?
Vidéki városok is borzalmasan túlterheltek már, alig akad egy-egy üres parkoló.
Lassan már ha fizetős parkolóba akarok megállni sem tudok.
Miért nem használnak az emberek tömegközlekedést? Biciglit?
A biciggglivel az a baj, hogy zéró infrastruktúrája és kultúrája van Magyarországon.
Nincs igazán hálózat, a gyalogosok, autósok, motorosok simán "ráparkolnak" az utakra. Pesten belül például mehetek az 50-60-al száguldó forgalomban, várva, mikor nyitják rám az ajtót. Vagy például a rakpartok környéke katasztrófa. Csak lépésben lehet tekerni (ez lenne az etikus) mégis sokan úgy mennek mint az ökrök.
Vidéken szintén halál.
Pesten kívül sokszor nem tud merre menni az ember. Vagy megy a főúton ami életveszély, vagy mehet "fődúton" a homokban, sárban lassan.
Másik ami rossz, az a mértéktelen szmog. Akár gyalog, akár biciklivel nem kellemes és erősen egészségtelen.
Vagy számomra a bringázás inkább egy hobbi. Alapból izzadós ember vagyok, számomra ez úgy megy, hogy lemegyek, kitekerem a lelkemet 1-1,5 óra tempós tekeréssel, majd haza és zuhany. De munkába esőben, sárban vagy épp reggeli 30+ fokos nyári tekerésben nem annyira kényelmes, csak ha van átöltözési lehetőség.
Vagy elkövettem azt a hibát, hogy elég nagy értékű 150+ ezres biciklit vettem. Egyszerűen nem merem otthagyni sehol huzamosabb időre. Már volt eszembe, hogy kéne egy "munkába járós" tragacs, meg egy hobbi bringa amivel élmény a tekerés.
Szombathely..
Azért mert egy kalap fos a tömegközlekedés.
Régen busszal jártam dolgozni.
Télen megfagytam a buszmegállóban, aztán fent a buszon.
Nyáron meg rosszul leszel fent a 45 fokban (vagy több).
Sokszor ülőhelyem sem volt. Ha volt, az is totál kényelmetlen.
De ami nagyobb gond volt, hogy rendszeresen késtek. És ez nem a forgalom miatt van. Hanem a sofőr hanyagsága miatt. Nekem ne mondja, hogy nyáron reggel 5kor szombaton, amikor kongtak az utcák az ürességtől akkor indokolt a NEGYED ÓRA késés.
Kocsival konkrétan később indulok el otthonról, és jóval előbb érek be. A kényelemről meg ne is beszéljük.
6000 Ft-ot egyszerűen nem ér meg nekem a buszbérlet. Őszintén szólva, ha ingyen lenne sem nagyon használnám szerintem, mert egy fos ahogy van az egész.
Bicikli felénk felejtős, alig van 1-2 normális bicikli út
Én Békásmegyeren élek(Budapest), és mivel még gimis vagyok, ezért tömeggel járok. Az előttem szólók közül az összesnek igaza. A Pesti közlekedéssel én elégedett vagyok, de ha bárhova máshova utaztam, se volt problémám. Én viszont több okból nem szeretnék autót.
1. Nem hinném, hogy menne.
2. Sok pénz, amit én biztos másra költenék.
3. Szeretek utazni, van hogy csak elbambulok, ami autó vezetésnél nem éppen a legjobb.
4. Havi 10.000Ft, az évi 120.000 Ft, ez 60 éves koromig, kicsivel több mint 5 millió, ami ma egy autó ára.
5. Amennyiben balesetet okozok/szenvedek, szabályt sértek, azért is nem kis összegű pénzbírság szabható ki.
Valljuk be elég anyagias vagyok :D
Te kérdező miért nem használod?
Egyébként vidéki városokban sehol sem találkoztam még megfelelő tömegközlekedéssel, nyilván nem a budapesti lefedettséget és járatsűrűséget várnám el, de ami a legtöbb helyen van, az max. a ráérős nyugdíjasoknak felel meg. A helyközi, távolsági tömegközlekedés meg egyenesen katasztrófa, ha nem Budapest-vidék a viszonylat.
Budapesten és az agglomerációjában meg a lakosság kicsit több mint fele tömegközlekedik naponta, kicsit kevesebb, mint fele meg autózik, csak az sokkal többnek látszik.
#16: még gimis vagy, de majd később ha külön élsz a szüleidtől, és néhanapján elhagyod a várost hétvégente (kirándulás, nyaralás, hétvégi pihi), vagy nyáron meló után leugrani a strandra, esetleg olyan hobbid lesz ami kocsi nélkül körülményes, nagyon hiányozni fog a kocsi.
Én is csak egyetem után vettem, mikor már 2 éve dolgoztam. Elsősorban a MÁV-nak köszönöm, hogy lett kocsim, és ezzel kinyílt a világ :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!