Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi értelme van a Kőbányai...

Mi értelme van a Kőbányai piacnál a busznak és a villamosnak is megállni?

Figyelt kérdés
Régen utaztam arra, de most a busz meg áll a piacnál is? Ezen meglepődtem. Ez egy relatíve kis szakasz és betettek egy plusz megállót, így lassabb a haladás. Ott már eleve megáll 2 villamos járat is, nem? Vagy azok most nem állnak már meg?
2018. aug. 17. 07:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem világos, melyik piacra gondolsz.

Ha a Kőbányai Bazárra, ott amióta arra jár a 95-ös (és most màr a 195-ös is), volt buszmegálló a villamosok mellett. Teljesen más irányokat szolgálnak ki a villamosok és a buszok.

Ha a Kőbányai úti volt Józsefvárosi Piacra gondolsz, ott valóban sok évvel ezelőtt létesült egy új megállója a 9-es és akkor mèg 109-es buszoknak, hiszen nagy utastömegeket vonzó létesítményről van szó és a belváros felől teljesen más irányokat szolgál ki a busz és a villamos. A busz ráadásul még így is kihagyja a Kőbányai út 21. megállót.

Ha pedig a Salgótarjáni utcai kistermelői piacra gondolsz, ott nincs is nappali buszjárat.

2018. aug. 17. 09:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, elnézést a Józsefvárosi piacra gondolok. Én pár éve arra laktam de akkor még nem volt megállója. Azért akkora utastömeg ott nem száll fel szerintem (pár ott dolgozó, vásárló, meg a batyus nénik), hogy a villamos nem bírta volna el.
2018. aug. 17. 09:45
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Tehát szerinted ugyanazon vonalon ideiglenesen együtt haladó járművek közül elegendő, ha csak az egyik áll meg?

Szerintem ezt gondold át még egyszer. :-)

2018. aug. 17. 10:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Ha nincs akkora forgalma, miért ne lenne elég? De át gondolom... Valószínű nem dísznek csinálta a bkv azt a plusz egy megállót, csak bosszantó volt, hogy azon az egy pici szakaszon 4x is megállt a busz: Orczy tér, 2x Kőbányai út és Kőbányai út/Könyves Kálmán körút. Annak a pár embernek akinek arra van dolga 2 perc séta nem ártana meg... :)
2018. aug. 17. 11:59
 5/10 10 deka farhát ***** válasza:
35%
Mert nem ugyanarra mennek, csak egy bizonyos szakaszon. Ez ugyanolyan, mintha te bemennél a boltba, mert Coca-colát szeretnél venni, de nincsen, csak Pepsi. Pórul jártál. Ha fordított lenne a helyzet, akkor is. Az nyilván jól jár, akinek mindegy a márka. De ezáltal akkor is csak egy szűkebb réteget tud kiszolgálni.
2018. aug. 22. 18:10
 6/10 Alex Fly ***** válasza:
Esetleg hogy át lehessen szállni a buszról a villamosra (vagy fordítva)?
2018. aug. 24. 19:00
 7/10 A kérdező kommentje:
De légyszi fogjátok fel a lényeget! A piacnál 2 megálló is van nagyon közel egymáshoz. Azért nem akkora távról beszélünk, hogy ne lehessen elsétálni az Orczy térig vagy a Könyves Kálmán körútig, ahol átszállási lehetőség van.
2018. aug. 24. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor ennyi erővel lehetne, hogy a 4-es/6-os villamos vonalán az egyik csak a "páros", a másik csak a "páratlan" megállókban állna meg (a közös megállókról beszélek)

Persze, aki egy "páros" megállóban száll fel, és épp egy "páratlan"-nál szállna le, az majd gyalogol egy megállót.

Logikus....

2018. aug. 25. 06:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Azért szerintem a kettőt nem lehet összehasonlítani... :)
2018. aug. 25. 09:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Akinek pont azon a szakaszon lenne így dolga, annak eléggé hátrányos lenne.
2018. aug. 25. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!