A MÁV-nál ha a fűtőgéppel nem rendelkező mozdonyok télen nem továbbíthatnak személyvonatot, akkor nyáron klímával nem rendelkező kocsikat miért lehet személyvonatba sorolni?
Figyelt kérdés
2018. aug. 4. 19:48
21/24 anonim válasza:
A csoporthoz igen, csak amióta nem egyben van a személyszállítás és a teher, karbantartás stb, azóta eléggé úgymond rosszul jönnek ki a dolgok.
22/24 anonim válasza:
Ha ez megnyugtat, általában télen sincs fűtés a vonatokon. Nyáron pedig szándékosan közlekedtetnek kevesebb légkondis vonatot, hogy az utasokat szívassák. Azt állítják, hogy a Balatonra viszik őket, de valójában ott is kevesebb nyáron a légkondis vonat.
23/24 eddiboy válasza:
#13 és 15: Nincs a magyar vasúti menetrendben olyan jelzés, hogy klimatizált kocsikkal közlekedő vonat. A hópehely jel jelentése a jelmagyarázat szerint: Rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat.
24/24 anonim válasza:
11 éve vagyok mozdonyvezető,de most újat hallottam...Kifejtenéd nekem,hogy mi az a fűtőgép,hol található a mozdonyban,illetve,hogy melyik az a mozdony amelyikben nincs valamint van?Ja..hogy hülyeséget kérdeztél?Akkor bocsi.
A mozdonyok jó részének fűtési feszültsége 1500v.Ennyi a fűtés.Ez a mozdonyon mindíg működik.A felsővezetékből levett áramból adja át a kocsikba,egy logikusan fűtési kábelnek nevezett csatlakozón keresztül,ami be van dugva a mozdonyba és az első kocsiba.A feszültség megy.Az,hogy a kalauz bekapcsolja-e a fűtést,vagy,hogy a kocsiba működik-e a fűtés az már másik kérdés.Tehát a fűtéshez szükséges feszültség mindíg adott.(V43-2xxx sorozatú gépeken nyáron is össze kell dugni bizonyos okok miatt,de felkapcsolva nincs)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!