Akik csak a kényelem miatt választják az autó használatot, miközben lenne elérhető tömegközlekedés számukra, ők nem foglalkoznak a környezetvédelemmel?
Városban lakom, a csomagjaim 99%-át fuvarcégek hozzák ki, 5 perc bringaút a munkahelyem.
Ettől függetlenül imádom a kényelmet, hogy ha csak úgy be kell ugrani valamiért, akkor nem kell a buszra várnom és nem kell cipekednem. A hirtelen jött ötlet miatt vett és 2 m-esre vágatott zártszelvényeket se lett volna könnyű a villamoson vinnem.
Kimozdulni is szuper úgy este, hogy nem kell a csodás éjszakai járatokra várnom az éjszakai kocsmai közönséggel.
Nem vagyok rászorulva taxikra sem, bárkiért el tudok ugrani kocsival, ha úgy hozza a szükség. Azért kocsi nélkül elég szar lett volna hazahoznom a feleségem a kórházból a babával.
Nyaralni sem leányálom úgy, hogy a 35 fokban hajnalban 4 pakkal futsz a városon át a pályaudvarra, hogy a légkondi nélküli vonatban aszalódj és nem lehet megállni egy pihenőnél nyújtózni. Köszi, gyerekkoromban épp elég volt az élmény. Ott sem kell a helyi járatokhoz igazodni, a kocsival bárhova el lehet menni.
Nem megyünk egy évben 10e km-t sem, emiatt a kényelem miatt mégis megéri fenntartanom az autót.
A Földért is teszek: autóval viszem el a szelektív tárolókhoz az üveget-műanyagot, anélkül tolhatnék egy kiszuperált bevásárlókocsit addig, mint a hajléktalanok.
Amikor pl tömegközlekedtem, pont olyan szagom is volt a dögmeleg buszok-villamosok után, mint az izzadt csövesgolyók. Ehhez képest klímás autóból kiszállni frissen egy áldás. A környezetemnek is.
Tudod, az egó nagy úr. Azt mondja, ÉN, ÉN, ÉN. És ezzel mindenmagmagyarázható. Épp ezért a nagyra nőtt egót nem érdekli más, mint a saját - vélt - jóléte.
A jelenségben az autó csak egyfajta köcsögség. Sznobság, ha úgy tetszik. A nagyobb baj, hogy ez a túl nagyra hízlalt buta egó nem csak autót akar, hanem még nagyobb házat, új, nagyobb tévét, másik mosogatógépet, minden szobába légkondit.
Egyszer majd írok erről egy cikket. Visszavezetem a dolgot a gyermekori bilireszoktatási traumára.
Nyugodtan írd ki, el is égethetem az udvaron az egészet, kidobhatom az erdő szélére, rakhatom a kommunális kukába.
Az a baj a környezetvédőkkel, hogy ha valaki nem csinál mindent maradéktalanul úgy, ahogy ők tanulták vagy elképzelték, akkor úgy veszik, hogy az semmi.
Autóval viszem a szelektívet? Bűnös!
A félig üres pohár esete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!