Tényleg káros munka a mozdonyvezetés?
Hali!
Szerintem nem a felsővezeték az, ami legközelebb van a masinisztához. A brutális villanymotorok és hozzájuk tartozó áramköri részek elektromágnese tere nekem veszélyesebbnek tűnik.
Egyébként a nagyfeszültségű villanyvezeték tornyok esetén szabályozva van a lakóépületek minimális távolsága. Pedig az azért elég magasan, messze van. Ehhez képest furcsa volna ha nem mutattak volna ki semmiféle egészségkárosító hatást.
Érdeklődéssel olvasom a válaszokat. Magam sem gondoltam volna, hogy az elektromágneses tér hosszú távú hatása szóba jön itt.
Való igaz, kiegészítem a váltakozó elektromágneses tér immunrendszerre gyakorolt rossz hatása dokumentálva van, nézd meg a Fodor József mentálhigiénés intézet cikkeit a szakmai alkalmassági tanácsok mellett.
Egyes betegségek kialakulása más országban is olyan mértékben összefügghet ezzel, hogy például Sclerosis Multiplex kutatüknak is feltűnt és vizsgálják a hatást.
Ionizáló sugrzások negatív hatása ismert akár sclerosis multiplexben is sőt rákkeltő faktorként is írnak róla (ilyen a GSM vagy mobiltelefon hálózatok sugárzása).
A Fodor József intézetnél még a változó földmágnesesség hatásairól is írnak javaslatokat.
Semmilyen negatív hatása nincs az elektromágneses sugárzásoknak. Szerintem az sok mindent elmond, hogy egy panellakás tetejére amikor felszereltek egy parabolaantennát, utána a lakók fejfására kezdtek el panaszkodni, ami anno le is ment a hírekben. Csakhogy a bökkenő az volt, hogy a cég közölte: az említett parabolaantenna nem is működött, csak fel lett rögzítve a helyére jövőbeli felhasználásra... Ha azok az emberek nem értesülnek róla, akkor nem is fájt volna a fejük. Egy placebo az egész.
Aki tanulmányokra hivatkozik az elektromágnesesség létező negatív hatásairól, az legyen szíves belinkelni, mert én szkeptikus vagyok az ilyen kijelentésekkel kapcsolatban. A tanulmányt is valószínűleg ezer másik cáfolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!