Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szeretitek a tömegközlekedést...

Szeretitek a tömegközlekedést használni?

Figyelt kérdés
2018. jan. 13. 17:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%
Azért ez a nagy "autóellenesség", mert városban fenntarthatatlan. Csak arra még nem jött rá se Tarlós, se az összes többi marha, hogy a közösségi közlekedés csak jelentős fejlesztéssel lehetne versenyképes alternatíva az autók ellen. De hát mit várunk, amikor ők is kocsival mennek még sz*rni is, ill. olyan nyilatkozatokat tesznek, hogy ciki, ha valakinek nincs kocsija.
2018. jan. 13. 20:40
 12/23 A kérdező kommentje:

Nem ciki, akinek nincs autója, csak megszívta. Már miért lenne fenntarthatatlan?

Budapesten 4-5 km-nél nagyobb távolságokat sohasem fogsz tömegközlekedéssel 15-20 perc alatt megtenni hétvégén. Tömegközlekedéssel 45-90 perc, autóval 15-30. Ez van sajnos.

Az a durva sajnos, hogy mennyiségileg jó tömegközlekedésű munkahelyemre konkrétan dugóban is kb. 5 perccel még gyorsabb a munkatársaimnak, dugó nélkül sokkal, és akkor nyilván nem esett szó a kényelemről (hőmérsékletet te állítod be, nincs elhasznált levegő és senki se lóg az intim szférádba).

Családdal jelenleg Magyarországon esélytelen Budapestről indulva tömegközlekedéssel kirándulni. Drágább, lassabb, embertelen, ülőhely nem lesz, a menetrend csapnivaló. Gyerekekkel esélytelen.

Beteg ember szállítása kezelésekre? Igazán nagy bevásárlások, amikor felvinni se tudod a kocsitól egyszerre a holmit, kétszer fordulsz? Nagyobb szállítások? Kisebb volumenű költözésekben segítés? - Bár ezekben a közösségi, bérelhető autók is segíthetnek.

Szóval megfogalmazódott bennem többek között az autóellenesség és a tömegközlekedés magasztalása miatt, hogy... nos, akkor szeretjük a tömegközlekedést? Mert úgy tűnik, igen. :D

2018. jan. 13. 20:53
 13/23 anonim ***** válasza:
60%

Nem. Amióta van autóm csak évente maximum egyszer vagyok hajlandó buszra ülni amikor tényleg nagyon muszáj, mert épp nem nálam van az autó, vagy olyan helyre megyek hosszabb időre ahol egy vagyon a parkolási díj például.

Én azért vettem az autót hogy használjam. Ha a kisváros ahol lakom a másik felére kell menjek valami miatt akkor is az autót veszem elő, gyorsabb, kényelmesebb, nem kell időt szánni a gyaloglásra, és nem kell várni a buszra. Amit utálok az az hogy várok a buszra mint aki nem normális. Ott állok a megállóban és sokszor látom hogy autókból néznek amiből azt veszem le hogy biztos kibeszélnek hogy mit állok én ott. Én ezt iszonyatosan megalázónak tartom hogy várjak 10-15 vagy 20-30 perceket egy koszos buszra mert vagy késik vagy túl korán ér oda, és sokszor inkább menjek ki előbb 10 perccel mint hogy lekéssem. Épp eleget buszoztam amikor iskolás voltam, 40 percet vett el az életemből, visszafelé meg egy órát mert mindig úgy ért véget az iskola amikor a busz már elment a megállóból és várhattam ott több mint 1 órát minden egyes nap.

Én megutáltam. Amikor tél van na akkor aztán halál az egész, sokszor késtem el amikor elkezdtem dolgozni és hiába mondtam hogy a busz késett mindig mondták "menjek korábbival" mint ha tudnám előre hogy késni fog még akkor is amikor csont száraz kint minden.

Nekem elegem lett ebből.

Előbb megyek vonattal valahova mint busszal, nekem a vonatozással nincsen bajom, de azt is ritkán veszem igénybe mert autóval 50perc alatt felérek a fővárosba szépen kényelmesen, vonattal meg másfélóra. Budapesten ha olyan helyre megyek ahol nem olyan veszélyes a forgalom gond nélkül autóval megyek fel. Ha meg a főváros közepébe kell eljutnom akkor vonattal, és onnan metróval. Oké a metró is baromira szét van esve főleg a 3-as metró szóval azt utálom, de a kettes metró az nagyon jó szerintem. Igaz metrózni is 4 éve metróztam utoljára Pesten, azóta ritkán járok fel, de autóval.

2018. jan. 13. 21:22
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem többet ér a szabad időm és egészségem, mint védjem a környezetet a tömegközlekedéssel (busz).

Magyarázat: ha busszal mennék dolgozni (más opció nincs) akkor átlag napi 2x 2-2,5 órát kellene buszoznom 3x átszállnom és persze várakozhatnék a csatlakozásokra, csak azért hogy dogozhassak. Ezzel szemben autóval 2x max 15 perc(átlag 10-12 perc)!!! Nagyon nem mindegy hogy 5 órát utazik valaki egy nap vagy csak felet. 12 km-re lakom a cégtől, de a vidéki busz a fél világot megkerüli, városban pedig 2x kellene átszállnom, majd kb 10 percet sétálni.

A másik érv az autó mellett: 6 éve dolgozom és ez idő alatt 2x voltam beteg!!! (1 influenza, 1 megfázás).

Amíg suliba jártam és buszoztam addig évente átlag 2-3 szor. Tele van bacival minden tömegközlekedési eszköz, ráadásul az embereknek fogalmuk sincs hogyan kellene közlekedniük betegen, ha már nincs más lehetőségük, de össze fertőznek mindet maguk körül. (saját véleményem: a wc csészém tisztább, mint egy tömegközlekedési eszköz kapaszkodó felülete) Leggyakoribb eset: csúnyán köhög valaki, nyáladzik, falfehér (biztos dokihoz megy, nincs ezzel semmi baj), de a legtöbb ember beleköhög a kezébe és utána ugyan azzal a kezével összetaperol mindent...

meg ugye ott vannak a viszonylag tünetmentes, de éppen fertőző szakaszban lévő betegek akik hasonlóan cselekednek.

2018. jan. 14. 01:55
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

a tömegközlekedés vs autó. kb olyan mint a munkásszálló vs. kertesház 😀

én szerencsére metróval járok melóba, kocsival nem érek át hamarabb, meg meg parkoló sincs....

ha nem akarok havonta beteg lenni akkor bicaj vagy robogó marad. de a télnek csúfolt esős évszakban inkább tömegközlekedek

2018. jan. 14. 07:33
 16/23 anonim ***** válasza:
20%

Ezért fenntarthatatlan: [link]

És ez csak 1 db busz. Gondold el, hogy mondjuk a Nyugati pályaudvarnál a 3 percenként közlekedő metró, és a közel szintén 3 percenként közlekedő villamos utasmennyisége mekkora helyet foglalna autósként. (Előbbi befogadóképessége 1.400 fő, utóbbié 350 fő. Ennyi autónak 19 sávra lenne szüksége, hogy 2 másodperces áthaladással számolva 3 perc alatt mindenki áthaladjon.)

2018. jan. 14. 16:30
 17/23 anonim ***** válasza:

Én szeretem. Szeretek autózni is, de az ég világon semmi bajom nincs a tömegközlekedéssel sem.

Ha árnyalni szeretném a dolgokat, akkor azt is mondhatnám, hogy nem idegesít jobban egy hülye utastárs, mint az úton hülyeséget csináló személy, vagy nem idegesít jobban egy vonatkésés, mint egy autópályán feltorlódó 40km-es sor a baleset miatt. Ez van, benne van a pakliban, a lényeg hogy egyben odaérjek.

Repülni meg kifejezetten imádok, főleg amikor a sok hülye elindult kényelmesen autóval 10-12 órás útra, én meg 40 perc alatt odarepültem, ráadásul a benzinköltség feléért :D

2018. jan. 14. 16:54
 18/23 anonim ***** válasza:
Miabajod azzal, ha valaki 12 órát megy?
2018. jan. 14. 17:17
 19/23 anonim ***** válasza:

az a 40 perc igazából minimum 5 óra, csak sokan pont ezért élnek időzavarban.

a menetidőt ajtótól ajtóig kell számolni

2018. jan. 15. 06:15
 20/23 A kérdező kommentje:

Amúgy én is ezért nem értem, amikor extrém rövid időket mondanak az emberek...

Például 20 perc a belváros...

Igen, épületből kiéréssel, villamosmegállóba odaéréssel, várakozással, leszállás után gyaloglással, irodaajtón, lakásajtón beéréssel együtt?

Én melóba mobdhatok 30 percet, de igazából 35-40.

2018. jan. 15. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!