Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Igaz, hogy Budapesten csak a...

Igaz, hogy Budapesten csak a belvárosban jó a tömegközlekedés?

Figyelt kérdés
.... de ott meg túlzsúfolt, kellemetlen, kényelmetlen.
2017. dec. 22. 15:04
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom.... Nem egy, nem két útvonalat tudok írni, ahol 40-45 perc kaputól-kapuig, pedig nem külváros. A munkahelyemtől a belváros 30 perc, pedig nem külváros. 15-20 percet tartanék elfogadhatónak úgy, hogy nem külváros, és a bringás, autós eljutási időket figyelembe véve.

Most... orvos, este hatkor záró boltok, gyerekekért rohanás, esti suli, bank, posta.... Egy nem rugalmas 5+2 munkarendben....

Az megint más kérdés, hogy az ötkor végzést elég általánosnak látom, de a boltok, posták és bankok hatkor zárnak, de ez más kérdés.

Csak a 20-30 km/h tekerve bringával leelőzhető villamos (a bringa is rendszeresen megáll a pirosok miatt) még rátesz egy lapáttal....

2017. dec. 22. 18:49
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
Van egy olyan érzésem hogy tök mindegy ki mit ír mert ez úgyis csak egy "köcsög Pest" kérdés...
2017. dec. 22. 19:37
 13/25 A kérdező kommentje:

Egyrészt beismerem, hogy az.

Másrészt jön itt valaki, ki beírja lényegében azt, hogy tök jó, elfogadható, szerethető, hogy egy-egy és negyed óra alatt, átszállásokkal jut be a belvárosba; a bringával és az autózással totál versenyképtelenül.

Egyébként autóval járó munkatársaim mondják, hogy csúcsidőben is gyorsabbak a BKV-nál.

Szóval igen, dühös vagyok a bp-i tömegközlekedésre, sőt, az egész város infrastrukturájára (meg én nem is szeretek ekkora városban élni); de szeretném megérteni, hogy hogan lehet valaki ennyire pozitív. ;)

A se nem belváros, se nem külváros munkahelyemről ismétlem 30-40 perc a belváros, de 40 perc a szomszéd kerület is. :D Szinte semmit se lehet elintézni, megvásárolni, nem lehet orvoshoz menni.

Szóval hogy lehet valaki olyan pozitív, hogy neki ez így jó?

Pláne, ha a külvárosban lakik, tehát ami nekem 40 perc, neki 80....

2017. dec. 22. 20:02
 14/25 A kérdező kommentje:

Egyébként még az 1. válaszra.

Nekem személyesen nem kell 500 méteren belül megálló. Gyors, nem túlzsúfolt, akár ritkább megállókiosztású járatok kellenének.

Talán az észak-déli regionális gyorsvasút lenne szimpatikus nekem a h5, h6, h7 hévek összekötésével, új vonatokkal, amik gyorsan mennek, gyorsabban a 60 km/h sebességnél (már ahol a megállók engedik).

Én egyszer mentem Óbudáról (a hévtől mondjuk távolabbról) Csepel délebbi részére: 2 óra volt az út kaputól-kapuig!

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez a véleményem.

2017. dec. 22. 22:50
 15/25 anonim ***** válasza:
45%

Kívü is "jó" - bár mikor este másfél órát vársz a hévre, az pl. kimondottan "kellemes" -, de beérni addlomerációból nekem simán elment két óra is olykor.

Bár a belváros sem sokkal jobb, annyi, hogy metró, villamos jha épp nem rohad le csúcsban, mert akkor be nem érsz.

2017. dec. 23. 10:53
 16/25 anonim ***** válasza:
22%

Egyébként meg szar az egész, ha összehasonlítom, hogy Svájcban Zürichből két óra alatt majdnem leérsz az ország déli csücskébe :D

Ahhoz képest otthon Pesten nem érsz A-ból B-be :D

2017. dec. 23. 10:55
 17/25 A kérdező kommentje:
Egyetértek.
2017. dec. 23. 11:04
 18/25 anonim ***** válasza:
30%
Hallotam olyat, hogy van olyan ember, aki 200 kilométerről jár be dolgozni napi szinten TGV-vel Párizsba :) 1-2 óra talán az út :)
2018. jan. 5. 09:50
 19/25 A kérdező kommentje:
Hát itt 2 óra a XVII. kerületből eljutni Budára, 1 óra pedig a csodás budai fonódó használata. :D
2018. jan. 7. 21:20
 20/25 anonim ***** válasza:

10-es jól leírta a belvárosba gyorsan be lehet menni, de pl. ha békásról Káposztásmegyerre át akarsz menni és nincs kocsid sokkal hosszabb idő pedig légvonalban nem sok.

Igaz a Duna közötte van.

2018. jan. 8. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!