Igaz, hogy Budapesten csak a belvárosban jó a tömegközlekedés?
Hát nem tudom.... Nem egy, nem két útvonalat tudok írni, ahol 40-45 perc kaputól-kapuig, pedig nem külváros. A munkahelyemtől a belváros 30 perc, pedig nem külváros. 15-20 percet tartanék elfogadhatónak úgy, hogy nem külváros, és a bringás, autós eljutási időket figyelembe véve.
Most... orvos, este hatkor záró boltok, gyerekekért rohanás, esti suli, bank, posta.... Egy nem rugalmas 5+2 munkarendben....
Az megint más kérdés, hogy az ötkor végzést elég általánosnak látom, de a boltok, posták és bankok hatkor zárnak, de ez más kérdés.
Csak a 20-30 km/h tekerve bringával leelőzhető villamos (a bringa is rendszeresen megáll a pirosok miatt) még rátesz egy lapáttal....
Egyrészt beismerem, hogy az.
Másrészt jön itt valaki, ki beírja lényegében azt, hogy tök jó, elfogadható, szerethető, hogy egy-egy és negyed óra alatt, átszállásokkal jut be a belvárosba; a bringával és az autózással totál versenyképtelenül.
Egyébként autóval járó munkatársaim mondják, hogy csúcsidőben is gyorsabbak a BKV-nál.
Szóval igen, dühös vagyok a bp-i tömegközlekedésre, sőt, az egész város infrastrukturájára (meg én nem is szeretek ekkora városban élni); de szeretném megérteni, hogy hogan lehet valaki ennyire pozitív. ;)
A se nem belváros, se nem külváros munkahelyemről ismétlem 30-40 perc a belváros, de 40 perc a szomszéd kerület is. :D Szinte semmit se lehet elintézni, megvásárolni, nem lehet orvoshoz menni.
Szóval hogy lehet valaki olyan pozitív, hogy neki ez így jó?
Pláne, ha a külvárosban lakik, tehát ami nekem 40 perc, neki 80....
Egyébként még az 1. válaszra.
Nekem személyesen nem kell 500 méteren belül megálló. Gyors, nem túlzsúfolt, akár ritkább megállókiosztású járatok kellenének.
Talán az észak-déli regionális gyorsvasút lenne szimpatikus nekem a h5, h6, h7 hévek összekötésével, új vonatokkal, amik gyorsan mennek, gyorsabban a 60 km/h sebességnél (már ahol a megállók engedik).
Én egyszer mentem Óbudáról (a hévtől mondjuk távolabbról) Csepel délebbi részére: 2 óra volt az út kaputól-kapuig!
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez a véleményem.
Kívü is "jó" - bár mikor este másfél órát vársz a hévre, az pl. kimondottan "kellemes" -, de beérni addlomerációból nekem simán elment két óra is olykor.
Bár a belváros sem sokkal jobb, annyi, hogy metró, villamos jha épp nem rohad le csúcsban, mert akkor be nem érsz.
Egyébként meg szar az egész, ha összehasonlítom, hogy Svájcban Zürichből két óra alatt majdnem leérsz az ország déli csücskébe :D
Ahhoz képest otthon Pesten nem érsz A-ból B-be :D
10-es jól leírta a belvárosba gyorsan be lehet menni, de pl. ha békásról Káposztásmegyerre át akarsz menni és nincs kocsid sokkal hosszabb idő pedig légvonalban nem sok.
Igaz a Duna közötte van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!