Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Igaz, hogy Budapesten csak a...

Igaz, hogy Budapesten csak a belvárosban jó a tömegközlekedés?

Figyelt kérdés
.... de ott meg túlzsúfolt, kellemetlen, kényelmetlen.
2017. dec. 22. 15:04
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%

Mihez képest? Én peremkerületben lakom. A város belseje felé csúcsidőben 2-3 percenként jön busz, azon kívül 10 perc.

A kerület központján rengeteg busz megy át, s indul is a város belseje felé. Szinte mindig van bent éppen egy vagy több.

A kerületen belül keresztirányban is 7-10 percenként van busz, csak este ritka.

A teljes városra igaz, hogy 500 méteren belül van valamilyen tömegközlekedési lehetőség.

Ebben a hálózatsűrűséggel a világ élvonalába tartozunk.

2017. dec. 22. 15:09
 2/25 A kérdező kommentje:

10 percet vársz a buszra, ami levegőtlen, ülőhely nincs, és 20-40 perc csak az Örs.

A munkahelyem pl. az Örstől 40 perc - pedig nagyrészt metróval kell menni! -, 17. kerületből majdnem másfél óra lenne.

2017. dec. 22. 15:14
 3/25 anonim ***** válasza:
91%

Alapvetően nem igaz.

Egyszerűen minél inkább "kint" vagy, annál nagyobb távokat kell megtenni és annál kevesebb embert kell kiszolgálni. Na meg azért 10 perc még nem a világvége, vidéken óránként járnak a buszok, ahhoz képest még mindig sokkal jobb.

2017. dec. 22. 15:25
 4/25 A kérdező kommentje:

Vidéken sétatávolságban van minden, Bp-n utazni kell mindenért.

Vidéken kisebbek a távolságok, elfogadottabb/biztonságosabb a bringázás.

Teljesen más berendezkedés, felesleg összehasonlítani.

Budapesten a belsőbb részeken is lassú a tömegközlekedés.

Egy kerületen keresztülmenni vagy egyik kerület közepéből a másik, kicsi kerület közepébe 30-45 perc, akár átszállás nélkül.

Bringával legyen 20-35, autóval ha nincs dugó 10-20 perc.

2017. dec. 22. 15:28
 5/25 anonim ***** válasza:

Első vagyok, s én is a XVII. kerületben lakom.

Az igaz, hogy a 70-es években 15-16 perc volt az Örs. Viszont Ligetről Keresztúr 40 perc.

2017. dec. 22. 15:50
 6/25 A kérdező kommentje:
A leírásodból sejtettem, azért írtam azt példaként a kommentemben. 😊
2017. dec. 22. 15:56
 7/25 anonim ***** válasza:
Én a külvárosban lakom és a belvárosba járok dolgozni és suliba is. kb. 25-30 perc alatt érek be. Bár át kell szállnom kétszer is a busz és a villamos 2-3, a HÉV 6-8 percenként jár így az átszállással együtt ennyi idő bejutnom. Szerintem nem sok és útközben kb. mindent (bolt, posta, bank, éttermek) el tudok intézni.
2017. dec. 22. 16:27
 8/25 anonim ***** válasza:
81%

"Vidéken sétatávolságban van minden"

Ez ilyen szempontból sem feltétlenül igaz.

Belvároson belül Budapest is sétatávolság. Én mikor felköltöztem akkor csodálkoztam hogy konkrétan látom egyik villamos megállóból a másikat és 2-3 perc sétával 1 megállótávolság.

A perem részek, kisebb települések meg vidéken is messze vannak, csak nem városban hanem a pusztában barangolhatsz főút mellett 1 órát.

"Budapesten a belsőbb részeken is lassú a tömegközlekedés."

Relatív ez is, mert mihez képest? A busz, villamos megy ahogy tud, ahogy a sebesség engedi. A sűrű megállók miatt amint elindul már lassíthat is a következőhöz. Biciklivel nem kell 3 percenként 2 percre megállnod és jobb átlag tempót tudsz menni. Autó meg megint egy más téma, mert ott alapvetően sokkal nagyobb átlagsebességgel, zöldhullámmal persze hogy gyorsabb bárhova eljutni.

Na meg ahogy a neve is tartja TÖMEG közlekedés, ahol az a cél hogy minél több ember legyen egyszerre kiszolgálva. Ehhez fel kell áldozni az egyén érdekeit és találni egy arany középutat ami a többségnek elfogadható.

2017. dec. 22. 16:51
 9/25 A kérdező kommentje:

Egy általam ismert községből 10 perc a város vonattal, ahol mindent elintézel, bár maga a község is baromi jól ellátott. Ha pedig a városban vannak, a hazavonatig elintéznek mást is...

A vonat csúcsidőben és irányban félóránként jár, egyébként óránként.

Én a pesti oldalon 20-30 percet utazok a legtöbb elintéznivalóhoz és bolthoz, a melóból 30-40-et, pedig nem külváros.

Ki tudja, melyik jobb.

Szerintem a nyugis község.

2017. dec. 22. 17:18
 10/25 anonim ***** válasza:
54%
Külvárosiként azt tudom elmondani, hogy a belvárosba bejutni szinte bárhonnan könnyű. A probléma inkább azzal van, hogy ha az ember nem a belvároson keresztül közlekedik, akkor tényleg nem olyan jók a lehetőségek. A szomszéd kerületek olyan részeibe, ahová autóval 20-30 perc alatt oda lehet érni, tömegközlekedéssel 80-90 perc, legalább két átszállással...
2017. dec. 22. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!