Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV-nak miért engedik meg,...

A MÁV-nak miért engedik meg, hogy hátrányosan különböztesse meg az utasai egy részét decembertől?

Figyelt kérdés

Decembertől az, aki okostelefonon vesz jegyet az valamiért akár tíz százalékos kedvezményt is kaphat, de akkor a készpénzes utas miért nem?

Attól, hogy valaki telefonnal fizet miért lesz "felsőbbrendű" a pénz az pénz, ha valaki készpénzzel vesz jegyet, az miért van hátrányosan megkülönböztetve.

Illetve szerintetek ez nem törvénysértő? Mert ez nem egy üzletpolitikai kedvezmény, hanem valaki kitalálta, hogy mert ő telóval utazik mindenki kapjon rá ajándékot, mert ez az. Tehát lénygében véve a többi utassal fizettetik meg illetve a magyar adófizetőkkel azt, hogy valakinek ez a heppje. Ugyanis ha ki lehet gazdálkodni, hogy X utasnak jár 10%-al olcsóbb jegy, akkor Y utasnak is járnia kellene, tehát akkor vagy nem kellene ilyen pofátlan ajándékot adni, vagy kapjon mindenki 10% kedvezmény függetlenül attól, hogy mikor, hol és mivel fizet.

2017. nov. 24. 12:42
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:

Értem, tehát akkor igazat adsz nekem, csak nagyon körmönfont módon, mert ugye, ha nincs nyomtatód, akkor menjél könyvtárba, ami komoly időveszteség, akkor inkább meg is veszi az illető a teljes árú jegyet. tehát akinek nincs az igenis hátrányosan van megkülönböztetve, végülis a kérdésem erről szólt, csak meg kéne érteni, hogy azzal, hogy valakinek adunk egy kedvezményt, amit csak akkor érvényesíthet, ha már rendelkezik egy adott eszközparkkal, akkor igenis hátrányosan különbözteted meg azt, akivel többet fizettetsz, csak mert nincs neki.

tehát egész addig míg nem oszt az állambácsi ingyen okostelókat meg net előfizetést, addig ez bizony kiszúrás azzal, aki ezekkel nem rendelkezik mert mindenféleképp vagy pénzt vagy időt bukik rajta

De én nem azt várnám el, hogy alanyi jogon járjon a net meg a teló, csak akkor ne legyen semmiféle kedvezmény, az a kedvezmény, hogy ő nem áll sorba azt kész, időt még így is nyer vele.

Egyébként linkelj már nekem egy olyan boltot, ahol bármit olcsóbban adnak neten, elég sok mindent rendeltem már netről a TV-től kezdve bútoron át könyvekig, sőt még ezt a laptopot is, amin most írok netről rendeltem, és semmivel nem volt olcsóbb, mint egy boltban.

Csak azzal volt praktikusabb, hogy nem kellett elmenni érte, tehát csak időnyereségem volt.

De ha belegondolsz érhető is a netes vásárlásnál épp, hogy több ember munkája kell, ha én megveszem helybe, azt nem kell berakni furgonba, nem kel kijönni hozzám az áruval, kevésbé kell masszívan csomagolni, mert útközben még a felelősség az övék ha hibásan érkezik, ha meg én elhozom és eltöröm az ajtóba az már az én bajom.

2017. nov. 24. 13:42
 22/50 anonim ***** válasza:
62%

A legtöbb esetben az 1000 Ft körüli házhozszállítás olcsóbb, mint ha neked kéne utána szaladgálni pénzt és időt pazarolva.

Nem lesz kevesebb kalauz, de nem kell majd a kalauznak b_szakodni az apróval, a hőpapírral, meg a jegyárusítással.

Elővárosi járatokon sokszor a kalauz végig se ér a vonaton, mert mindenki jegyet akar venni, így egy csomó bevételtől elesik a MÁV.

2017. nov. 24. 13:42
 23/50 A kérdező kommentje:

"Amugy meg a te "logikad" alapjan az, ha valakinek van internete + nyomtatoja vagy okostelefonja, kapasbol tobbet kolt a jegyre"

A te "logikád" szerint az emberek azért vesznek telefont/nyomtatót/netelőfizetést, hogy utána olcsóbban vonatozzanak?

Azért ne csinálj már viccet magadból, tudod nagyon jól, hogy itt az aki lemarad kimarad elv működik csak még meg is fejelik azzal, hogy Aki kimarad az nem csak lemarad, még le is húzzuk egy kicsit.

2017. nov. 24. 13:45
 24/50 A jó édes ***** válasza:
43%

"ha nincs nyomtatód, akkor menjél könyvtárba, ami komoly időveszteség, akkor inkább meg is veszi az illető a teljes árú jegyet. tehát akinek nincs az igenis hátrányosan van megkülönböztetve"

Nincs hátrányosan megkülönböztetve, ő azért a kényelemért fizet plusz árat, hogy nem kell elmenni a könyvtárba, hanem a pénztáros néni napi 8 órában a rendelkezésére áll és kinyomtatja neki szépen a jegyét meg kezeli a készpénzét, visszaad.

De az automatából vásárolt vagy ott kinyomtatott jegy is kap -5% kedvezményt, tehát a nyomtató nélkülieknek sem kell ríni, ,ég ők is jól járnak. Javaslom egyébként a KSH statisztikáját a net előfizetések alakulásáról ( [link] ), ma már valószínűleg nagyobb a számuk, mint a teljes népességé - gyakorlatilag teljesen átlagosnak mondható, hogy a nagymama is Facebookozik, s ő is ugyanúgy meg tudja a neten váltani a jegyét.

2017. nov. 24. 13:56
 25/50 anonim ***** válasza:
65%
Még egy ilyen buta prolit mint te kérdező..
2017. nov. 24. 13:59
 26/50 Beviz Elek ***** válasza:
73%

1.

A laptopodat nem az üzletben szerelik össze, hanem kamionnal hordják, be van csomagolva. Annyi a különbség hogy kevesebb eladó kell a boltba mert nem mész be rabolni az idejüket, hanem kattintgatsz párat az egérrel és kiviszik. Drágább lenne nekem kocsikázni hozzád minthogy fél órát beszélgessek veled az üzletben, de vannak futárcégek amik logisztika segítségével ezt megfordítják, tehát jobb webshopon keresztül eladni a terméket.

2.

Nekem kell okostelefon+mobilinternet hogy kapjak 10%ot. Neked egyikre sem kell költened, többet spórolsz.

Mi a sírás tárgya?

2017. nov. 24. 14:03
 27/50 anonim ***** válasza:
69%

Masik oldalrol:

Kepzeld el, hogy az a munkad, hogy bizonyos tartalmat bocsaltasz ki es emberek ezert fizetnek. Ketfele ugyfel van:

Az egyik odasetal hozzad es keri h nyomtasd ki neki majd add oda.

A masik egy weboldalon kattint egyet es megkapja e-mailben.

Az elso neked mondjuk 2 perc+papir+tinta. A masodiknal eszre se veszed h vasarolt.

Neked nyilvan az a jo, ha a masodik tipusu vasarlobol van tobb es lehetoleg minel kevesebb az elsobol...

Nem tok logikus hogy valamivel osztonzod az ugyfeleket a neked kenyelmes megoldasra?

Megint mas: Ha koncertjegyet veszel, a legtobb helyen arra is felszamolnak nyomtatasi koltseget.

Megint mas: ha eddig is penztarban vetted es ez utan is, akkor semmi nem valtozik szamodra!

2017. nov. 24. 14:06
 28/50 anonim ***** válasza:
64%

Eleve rossz a kérdésed: nem hátrányosan különböztet meg bizonyos utasokat, hanem másokat hoz kedvezőbb helyzetbe úgy, hogy a többieket SEMMILYEN KÁR NEM ÉRI.

Egyszerűbben megfogalmazva, hátha így könnyebben megérted: ELŐNY-t kínál, cserébe azért, hogy időt, munkaerőt spórolsz (Te nem!) meg nekik. Még egy próba, hogy megértsd: nem a te jegyed lesz drágább, hanem a másiké olcsóbb! Kapisgálod? Nem? Nem baj. :-)

2017. nov. 24. 14:21
 29/50 anonim ***** válasza:
70%
Nem baj, szép lassan csak kihal a kérdezőhöz hasonló komcsi generáció.
2017. nov. 24. 14:35
 30/50 A kérdező kommentje:

„Még egy ilyen buta prolit mint te kérdező..

Nem baj, szép lassan csak kihal a kérdezőhöz hasonló komcsi generáció.”

Gondoltam, hogy a moderátornak jelentem a válaszokat, de ez rátok nézve szégyen, nekem csak az jön le, hogy nem tudtok érveket fölhozni, így megy a lemegyünk a kocsmai anyázunk színvonalra.

Amúgy a a "vén komcsi proli kérdező" még egy ideig reméli kitart, elvégre idén lett 28 éves...

2017. nov. 24. 16:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!