Mi értelme van a villamosoknak?
Nem valami gyors, sok helyet foglal. Alapvetően egyenértékű a busszal és szerintem még drágább is.
Ha jól tudom a villamosok már el voltak terjedve az autóbuszok előtt, de miért nem mentek ki a forgalomból?
A Bkv. tervei között csak a villamosvonalak fejlesztése szerepel.
Amúgy szerintem rengeteg előnye van a villamosnak, főleg bizonyos utasszám felett.
Nagyobb befogadóképesség, kiszámíthatóbb, jól ütemezhető követések, kevésbé forgalom érzékeny mint a busz, tágasabb és jobb utascserét biztosít mint a busz. Ráadásul nem a közvetlen környezetét szennyezi ami városon belül nem utolsó szempont.
Na meg valahogy én utasként jobban szeretem a villamost alapból, komfortosabb utazási érzetet ad mint a busz.
"Én sem látom a prioritását a villamosnak Budapesten kivül..."
Szerencsére a szakemberek igen!
Csak át keresztelték HÉV-re.
Mi értelme van ennek a kérdésnek? :D
Számomra a villamos az urbanizációt jelenti. Természetesen nem épülhetett ki villamos-hálózat, minden olyan településen, amelyik urbanizált, illetve szükség lett volna rá, de de ahol van, ahol működik, az egyértelműen az.
Szívesen látnék újra villamost Pécsett, Szombathelyen, Sopronban, Nyíregyházán és örülnék egy győri, kecskeméti, szolnoki, hálózatnak is, és érdeklődéssel várom, hogy Hódmezővásárhelyen is megjelenjen a villamos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!