Lenne értelme Nyíregyházán egy villamosvonalnak? Hova terveznétek?
tramtrainbe simán (akár a Miskolc - Nyékládháza - Tiszaújváros vonalat kiegészítve Polgár - Hajdúnádas - Nyíregyháza, ahol meg villamos lenne)
de mint előző is írta, bizonyos körülmények miatt (khm khm na vajon) irtózatosan drága lett, így bukott a projekt
Szerintem jelenleg a nulláról nem lenne értelme.
Egyrészt Nyíregyháza nem akkora léptékű város, hogy villamos kelljen, másrészt szerintem nincs is igazán koncentrált irányú forgalma ami megkövetelné a buszok kiváltását. Inkább célirányos buszok vannak, amik a belvároson keresztül átszállási lehetőséget biztosítanak, a nagy részük meg a Vasútállomásra vagy Buszállomásra érkezik be.
De ha nagyon el kellene képzelni akkor én is ugyanoda gondolnám ahol volt, esetleg a Búza téri piac beiktatásával.
Szerintem sem lenne sok értelme, de ha mindenáron el akarunk játszani a gondolattal, akkor:
1: Vasútállomás - Örökösföld
2: Vasútállomás - Sóstóigyógyfürdő
3: Vasútállomás - Jósaváros (A Sóstói úti kiágazva a sóstógyógyfürdői vonalból.
A Vasútállomás - Belváros útvonalon közös vonalon, majd ott kettéágazva, valamint a jósavárosi kiágazással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!