Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szabad a vonatvezetőknek...

Szabad a vonatvezetőknek vezetés közben dohányozni?

Figyelt kérdés

2017. aug. 20. 10:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. De ha egy mozdonyban dohányzik, az nem hiszem, hogy bárkit is zavar, elvégre nem egy légtérben van az utasokkal.
2017. aug. 20. 11:02
 2/11 A kérdező kommentje:
A Budapest-Esztergom vonalon közlekedő Siemens Desiro vonatról van speciel szó, ahol csak egy üvegajtó van a vezetőfülke és az utastér között. Már nem az első eset, hogy a vezető dohányzik, és nem tudtam, hogy szólhatok-e estleg emiatt.
2017. aug. 20. 11:46
 3/11 anonim ***** válasza:
36%
Miert szolnál neki? Miben zavar ez téged?
2017. aug. 20. 12:22
 4/11 anonim ***** válasza:
39%
Jó dolog a spicliskedés...
2017. aug. 20. 12:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Miben zavar? Abban, hogy szagolnom kell a cigifüstjét, amit az üvegajtó a rajta levő centis hézagok miatt nem fog fel.
2017. aug. 20. 16:31
 6/11 anonim ***** válasza:
54%
Természetesen tilos, mert munkahelyeken is csak a kijelölt helyeken dohányozhatsz. A vezetőállás nem ilyen hely. Ha utasként zavar, nyugodtan szólj, mert senkinek nincs joga kàrosítani a te egészségedet.
2017. aug. 20. 17:26
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván a vezér is hibás, de Te is inkább jelentenéd, meg tönkre vágnád, minthogy el menj a vonat masik végébe.... jellemző..
2017. aug. 20. 19:35
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak érdekességképpen: a vonatvezető és a mozdonyvezető nem ugyanaz. A vonatvezető funkcióját manapság a jegyvizsgáló látja el, ezért is hívják a munkakört _vezető_ jegyvizsgálónak. A feladata annyival több, hogy ő győződik meg arról, hogy utascsere már nincs, a vonat indulásra kész, és ezt jelzi a mozdonyvezetőnek zöld tárcsával/karlengetéssel. Szóval ez a vonatvezető. Az meg megint más kérdés, hogy ebben az esetben a mozdonyvezető motorvonat-vezetőként van jelen, de az meg megint nem a vonatvezető. Tudom, menjek az anyámba az okoskodásommal. Üdv.
2017. aug. 21. 11:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Tilos. Szólni szólhatsz a mozdony vezetőnek, de egyből a főnökéhez vagy vezetőséghez rohanni nem szép dolog.

Tudom, hogy szabályzatot szegni se szép dolog, de emberek vagyunk.

Ha minden ember mikor szabálytalanságot látna és szaladna a szabálytalankodó feletteseihez, akkor kb mindenki munkanélküli lenne, vagy fizetne rengeteg birságot.

Egyébként én azóta szoktam le a vonatozásról, amikor távolsági vonatokról is letiltották a dohányzó kocsikat. Azóta buszozok. 3 óránként megáll egy 10 perces pihenőre.

2-3 órát simán kilehet birni cigi nélkül. De pl egy 8-10 órás útnál már elgondolkozik az ember.

(

(Egyébként, ha én nem dohányozhatok munka közben zárt térben, akkor ő se dohányozzon. :D:D)

Bár ha én megpróbálnék rágyújtani az épületben, nem úsznám meg egy ejnye-bejnyével.

A tűzjelző azonnal bejelezne. A fél épületben leállna az összes lift legalább fél órára. 5-6 tűzoltó autó megjelenne, + rendőrség + mentők. Azonnal tudnák, hogy hol jelzett be a jelző. A kiszállási költséget rámvernék kb 600 euró/fél óra.

Viszont nekem nem kell tilosban dohányozni, mert épületen kivül több helyen is van kijelölt dohányzó hely.)

2017. aug. 21. 14:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Állj! Egy dolog az, ha valaki az állomáson lődörög és lesi, hogy melyik vonat vezetőállásán utazik valaki szabálytalanul és írogat erről bejelentéseket. És más eset, ha konkrétan ott ülsz a vonaton, zavar a füst, az egészségedet is károsítja (ugye nem rögtön ott kapsz tüdőrákot, de kumulálódik), tehát veszélyeztetnek és arról írsz bejelentést. Előbbi spicliskedés, utóbbi a te jogos érdekeid védelme. Persze lehet ott helyben kopogni, hogy bocs, ez nem oké, de jó eséllyel legközelebb is ugyanúgy bagózni fog a delikvens, ha nem cseszi le a főnöke
2017. aug. 23. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!