Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Melyik jobb vezetés szempontjá...

Melyik jobb vezetés szempontjából?

Figyelt kérdés

Kevés ember van, aki élőben is kipróbálta mindkettőt, én is csak a szimulátorok alapján tudok véleményt alkotni.

Nekem most már a kötöttpályás járművek jobban bejönnek, mert a sín miatt kevésbé kell koncentrálni a vezetésre, nincs az, hogy a szembejövőt meghúzod, hiszen a pálya révén biztonságosan elmentek egymás mellett, plusz ott van a padkázás is, ami nekem busznál sajnos folyton összejön, pedig figyelek, hogy jó ívben kanyarodjak. A harmadik frusztráló dolog a buszok esetén az a forgalom: mindig figyelni kell a többi közlekedőre, az autósok sokszor nem engedik ki őket a megállóból, nem adnak elsőbbséget, vagy épp sokat kell várni, hogy elmenjenek, meg ugye a közlekedési lámpák is idegesítőek, ha sokszor van piros.

Vonat és metró esetében nincs környező forgalom, zárt pályán mennek, így nyugisabb a vezetésük, egyedül a közút-vasút keresztezések jelenthetnek veszélyt, de az ott történt balesetek azért ritkák. Hátrány viszont, hogy csak az állomásokig visz el, többet kell gyalogolni hazáig.

Összességében nekem az alábbi a listám.

Busz:

+ szabadabb, közvetlen eljutást biztosít

+ útvonal változásokra kevésbé érzékeny

- kevesebb utast képes szállítani

- sokszor lassú a forgalom miatt

- könnyű baleset okozás/elszenvedés

- érzékeny a dugókra, más közúti jármű akadályozhatja

- befolyásolja az időjárás (hóban csúszkál, késik stb.-)

Metró, vonat:

+ Gyors, mert zárt pályán megy, így nem érinti más közlekedő

+ Nem igazán zavarja az időjárás (hóban is elmegy)

+ Nagyobb a befogadóképessége, sok utast elvisz

+ Kevésbé figyelem-igényes a vezetése

- Kötöttpályás lévén csak az állomásig visz el

- Baleset esetén (átjárókban és villamosnál) sokszor nem tud kerülni, hanem beáll részben vagy egészen is a vonal

2016. okt. 5. 09:45
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
nagyon izgi okfejtés
2016. okt. 5. 10:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha ideges vagy a biszban, akkor válassz más életcélt...

Én is buszoztam 10 évet de a végén már félálomban mentem végig az útvonalamon baleset nélkül...

2016. okt. 5. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Metró, vonat:"

"+ Nem igazán zavarja az időjárás (hóban is elmegy)"

Hat ezen jót röhögtem! A mávnál gyakorlatilag mindrn baj,mindegy milyen az idő!Ha meleg van azert kesik a vonat,ha hideg akkor azert,ha esik az eső vagy a hó akkor meg azert!Nem is tudom mar ki mondta egyszer hogy a mav legnagyobb ellensege az utasok!Mert ugye azok szeretnenek eljutni A-ból B-be időre,csak ugye erre a vasut keptelen!

A többi amit irtal nagyjabol rendben van!

2016. okt. 5. 10:30
 4/6 A kérdező kommentje:
3: A MÁV nem hiszem, hogy jó példa. Én normális vasútra gondoltam. :o)
2016. okt. 5. 10:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel a busz se jó példa mert komolyabb külföldi országokban BTR technológiával ellátott dupla csuklós buszok is szolgálnak a flottában ami simán elvisz vagy 200 embert és mivel saját sávja ezért semmilyen dugó nem szivatja meg. És biztos lehetsz benne, hogy külöldön komolyabban veszik a buszsávot mert jobban meghágnak a csekkel, mint itthon.
2016. okt. 5. 11:00
 6/6 anonim ***** válasza:
A vasútnál az lehet még "elrettentő" szempont, hogy ha baleset van kilátásban, akkor az be is fog következni, és te semmit nem tehetsz. Ha 100 km/h-val haladsz, és elkezdesz fékezni, majd' 1 km, mire a vonat megáll, addig pedig kényelmesen belecsattansz az átjáróban lévő autóba, és hosszú 100 m-eken át fogod tolni.
2016. okt. 5. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!