Melyik jobb vezetés szempontjából?
Kevés ember van, aki élőben is kipróbálta mindkettőt, én is csak a szimulátorok alapján tudok véleményt alkotni.
Nekem most már a kötöttpályás járművek jobban bejönnek, mert a sín miatt kevésbé kell koncentrálni a vezetésre, nincs az, hogy a szembejövőt meghúzod, hiszen a pálya révén biztonságosan elmentek egymás mellett, plusz ott van a padkázás is, ami nekem busznál sajnos folyton összejön, pedig figyelek, hogy jó ívben kanyarodjak. A harmadik frusztráló dolog a buszok esetén az a forgalom: mindig figyelni kell a többi közlekedőre, az autósok sokszor nem engedik ki őket a megállóból, nem adnak elsőbbséget, vagy épp sokat kell várni, hogy elmenjenek, meg ugye a közlekedési lámpák is idegesítőek, ha sokszor van piros.
Vonat és metró esetében nincs környező forgalom, zárt pályán mennek, így nyugisabb a vezetésük, egyedül a közút-vasút keresztezések jelenthetnek veszélyt, de az ott történt balesetek azért ritkák. Hátrány viszont, hogy csak az állomásokig visz el, többet kell gyalogolni hazáig.
Összességében nekem az alábbi a listám.
Busz:
+ szabadabb, közvetlen eljutást biztosít
+ útvonal változásokra kevésbé érzékeny
- kevesebb utast képes szállítani
- sokszor lassú a forgalom miatt
- könnyű baleset okozás/elszenvedés
- érzékeny a dugókra, más közúti jármű akadályozhatja
- befolyásolja az időjárás (hóban csúszkál, késik stb.-)
Metró, vonat:
+ Gyors, mert zárt pályán megy, így nem érinti más közlekedő
+ Nem igazán zavarja az időjárás (hóban is elmegy)
+ Nagyobb a befogadóképessége, sok utast elvisz
+ Kevésbé figyelem-igényes a vezetése
- Kötöttpályás lévén csak az állomásig visz el
- Baleset esetén (átjárókban és villamosnál) sokszor nem tud kerülni, hanem beáll részben vagy egészen is a vonal
Szerintem ha ideges vagy a biszban, akkor válassz más életcélt...
Én is buszoztam 10 évet de a végén már félálomban mentem végig az útvonalamon baleset nélkül...
"Metró, vonat:"
"+ Nem igazán zavarja az időjárás (hóban is elmegy)"
Hat ezen jót röhögtem! A mávnál gyakorlatilag mindrn baj,mindegy milyen az idő!Ha meleg van azert kesik a vonat,ha hideg akkor azert,ha esik az eső vagy a hó akkor meg azert!Nem is tudom mar ki mondta egyszer hogy a mav legnagyobb ellensege az utasok!Mert ugye azok szeretnenek eljutni A-ból B-be időre,csak ugye erre a vasut keptelen!
A többi amit irtal nagyjabol rendben van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!