Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire hatékony a fly-by-wir...

Mennyire hatékony a fly-by-wire technológia? Nem jobb a hagyományos hidraulikus vezérlés? Melyiken kevesebb a hiba lehetősége?

Figyelt kérdés

2016. jún. 12. 08:42
 1/4 Tomcatters ***** válasza:

Biztonságosabb ,jobban irányítható ,nem kell állandóan korrigálni ellentétben a hagyományos kormányszervel rendelkező gépekkel szemben.

Minel kevesbbet érsz hozzá a Side-stickhez,annál stabilabban repül a gép

3x biztosítással van ellátva a rendszer :)

2016. jún. 12. 09:12
 2/4 anonim ***** válasza:

A kapcsolatod a kerekekkel egész pontosan 0, tehát a sportosságot, pontos irányíthatóságot el kell felejteni. Ez a nagy hátránya. A másik meg hogy semmilyen mechanikus kapcsolat nincs a kormány és az első kerekek között, amivel nem is lenne gond, mert ma nagyon megbízható elektronikákat csinálnak, de azért mégis rossz belegondolni, hogy egy hiba esetén tekergetheted a kormányt, amerre akarod, és a kerék nem fordul el.

Tulajdonképpen hibalehetőség több van a szervón, hiszen nekem is majdnem minden autómnál fejfájás, hogy jajj, nyiszorog a kormány, elfolyt a szervóolaj, elromlott a szervópumpa, stb. De a fly-by-wire egyszer kell elromoljon, és akkor helló. De biztos vagyok benne, hogy az autógyártók nagyon vigyáztak erre, hiszen egy autón a fék után a kormányzás a legfontosabb.

2016. jún. 12. 10:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocsi, a 2-es választ ne is lássátok, benéztem a kérdést :D
2016. jún. 12. 10:14
 4/4 anonim válasza:
Hát igen :D tényleg nem a legjobb helyen van :D
2016. jún. 12. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!