Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Pótdíj miatt kaptam egy...

Pótdíj miatt kaptam egy fizetési meghagyást, amelynek ellent mondtam elévülésre hivatkozva. Perré alakult és idézést kaptam a helyi járásbíróságtól. Ha pert vesztek mennyit tudnak behajtani? Valaki járt már így?

Figyelt kérdés

2017. jún. 23. 21:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Követelés, plusz kamatok, plusz perköltség. Biztos vagy benne, hogy elévült?
2017. jún. 23. 21:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Szinte 100%. De ha mégis koholnak valamit nagyságrend szerint mennyi lehet? Az eredeti 32 500 duplája vagy triplája? Perköltségre lehet kérni illetékmentességet vagy minek nevezik tudtommal.
2017. jún. 23. 22:16
 3/13 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon jól tetted, meg kell fngatni az összes ilyen uzsorást!

Nekem ennyi eszem már nem volt, más ügy miatt ugyan, de egy kb 18 ezres bírság miatt 68 ezret fizettem be.

Na majd legközelebb...

Méltányosságot kérhetsz, részletfizetést, de a bíróságoknak nem nagyon érdeke a pénzbehajtás, nekem egy rendőrségi ügyet simán elkaszált a rendőrség kárára.(a fakabát összevissza firkálta a csekket, ezért a bíróságon kiröhögték.:) )

2017. jún. 24. 07:48
 4/13 anonim ***** válasza:
35%

Tudom ez nagyon off, de én furcsának tartom az embereket.

Kaptál pótdíjról egy meghagyást, aminél te elévülésre hivatkozol. Nem arra, hogy az a cselekmény nem történt meg, nem te voltál vagy bármi, hanem elévülésre. :D

Szóval akkor áll a dolog, mert te voltál a hunyó, de befizetni azt már... :D

Ilyenkor sértő megkérdezni, hogy a gerinceddel minden rendben? :D

2017. jún. 24. 12:59
 5/13 A kérdező kommentje:
Ez nem gerinctelenség, csak annyi, hogy ismerem a jogaimat, azóta is rendszeresen minden hónapban megveszem a bérletet. De az elévülési idő az elévülési idő és a bizonyítási teher sem rajtam nyugszik, hanem rajtuk. Nem érzem magam bűnösnek emiatt, rengetegen bliccelnek.
2017. jún. 25. 17:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Azóta? Mióta? Akkor most korábban megbüntettek vagy nem ? :D
2017. jún. 25. 18:06
 7/13 A kérdező kommentje:
2016.04.28-án büntettek meg.
2017. jún. 26. 18:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Szóval megbüntettek, te nem fizettél és most elévülésre hivatkozva próbálsz meg kibújni a fizetés alól (vagy csak nem tudsz egyértelműen fogalmazni). :)

Majd azért tájékoztass minket mi volt a bíróságon, sok pótdíjas kérdés van, talán a te eseted után már okosabbak leszünk és hasznosabb válaszokat adunk.

2017. jún. 26. 20:50
 9/13 Dzseri ***** válasza:
a pótdíjra nem az általános elévülési idő tehát az 5 év az irányadó?
2017. jún. 27. 08:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem, pótdíjra 2009 óta egységesen 1év. Előtte kötött pályásokon volt 3év elévülés, buszokon 1év.
2017. jún. 27. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!