Aránytalanságra hivatkozva meg lehetne támadni, hogy 5000 Ft-ot kér az önkormányzat 300m úthasználatért?
Tényleg aránytalan. Mivel kint van a tábla, hogy 3,5 tonna fölött tilos, valószínűleg a nehezebb járművek egy-egy behajtása is rongálja az utat.
De ettől még az összeg aránytalan. utánanéztem az áraknak, kiválasztottam egy útépítő céget a google találatokból. Az árak 1 m2-re vonatkoznak:
Útalap készítése NZ 0/50-es kőzúzalékból 20 cm-es vastagságban hengerléssel, tömörítéssel: 2400 Ft + ÁFA
Melegen hengerelt aszfaltréteg készítése AC/11-es aszfaltkeverékből 4 cm-es vastagságban, az alatta lévő réteg előzetes letakarításával és bitumenemulziós permetezéssel: 3200 Ft + ÁFA
Ez annyi mint 5600 Ft + ÁFA, azaz 7000 Ft
Egy valamirevaló egy nyomú út is 3 m széles, 300 méter hosszan az 900 m2. 900x7000 az 6 300 000 Ft, az 5000 foritjával számolva 1260 behajtás.
Gondolom ha csak a te földedre vezet, más nem fogja használni nehéz teherautókkal.
A fenti számításból következően nyugodtan kérhetne többet is az önkormányzat. Ha nem tetszik, építs saját utat a földedből lecsippentve a területet, akkor majd te kérhetsz útpénzt.
És vannak kint rendőrök is sokszor hogy ellenőriznek?
Itt nálunk a faluba van egy híd, 1,5 tonnás korlátozással. Nem kell vele foglalkozni, kamionos is amikor jött hozzánk, átjött rajta 30+ tonnával, csak azt mondják ilyenkor "van ez annyi".
300méter oda, megrakod, 300 vissza és kész. Nem hinném hogy ott minden nap ellenőrzés van.
Kedves Nagyonokos Kettes, jelzem, hogy a tábla után van még temető, 30-40 lakóház, több száz (vagy ezer) telek, szőlőterület, pincészet, stb. Az első kb. 200 méter aszfaltozott, a többi több 10km murvás/földút. Nem tudom te mit szólnál, ha hozatni akarnál fát, vagy egy autó murvát 7000-ért, és még 5000-et kellene fizetned egy földút használatáért??? Vagy éppen ez fordítaná veszteségbe az szőlőművelésedet? Javaslom minden esetben menj be az önkormányzathoz munkaidőben és fizess be 500 ft-ot a ha befordulsz a saját utcádba személyautóval, 5000-et ha teherautóval, mert ez így jogos!
Sajnos az önkormányzat kimondottan vadászik a teherautósokra, figyelik, 100e Ft a bírság, a környékbeli fuvarosok tudják ezt, nem hajlandóak bemenni engedély nélkül.
Ketteske okoska vagyok.
Na idefigyelj te borpancsoló, mustvizező-cukrozó vevőátverő zsivány. A teherautózgatás nem állampolgári jog. Azt az utat valaki megépítette. Neked is. Másnak is. És ha ott tényleg többszáz (a többezrett csak egy beb*szott vincellér nagyzolásának tartom) telek van, akkor a többiek biztos baromira örülnek neki, hogy minden egyes teherautós felhajtásod után öttel több kátyú van az úton. Szóval nincs olyan hogy valami jár. És aki személyautót használ, az is fizet bőven az útért az üzemanyagárba épített sokféle adó formájában. Egy személyautókra méretezett utat egy 7++ tonnás teherautó igenis rongál, ha tetszik ha nem. A temetős éárveden jót röhögtem, nem hinném, hogy kis faludban rendszeresek az ágyútalpon vitt halottak, mert az teherautó méretű, a fekete kombi az személyautó...
Aki sír, attól azt is el kell venni ami van. Nagyon büdös a dumád tablettásalkoholgyártókám. Amennyit ti elhazudtok a vevőktől a pancsolt lőréitekkel, abba bőven bele kell férnie 5000 / fuvar behajtási engedélynek, nem sajnállak.
A rendőrök hetente többször is kint állnak, ellenőrzik a ki és behajtókat, plusz trafiznak. Az önkormányzat emberei is figyelnek állítólag, hogy mit csinálnak azt nem tudom. lehet hogy ez csak legenda.
Mondjuk ha tablettából csinálnám a bort nem kellene szőlőhegy sem, szóval teherautóval sem kellene behajtani:).
De nem is ez volt a kérdés, szerintem az 5000Ft + a fél nap szabadság aránytalan + szívatás, a kérdés az hogy hogyan lehetne ezt kifogásolni, megtámadni. Kérem CSAK AZ válaszoljon aki ebben tud segíteni, függetlenül attól, hogy egyetért velem vagy sem. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!