Ez bliccelésnek számít?
Két vonatállomás között lakom, körülbelül ugyanannyit kell sétálni mindkettőhöz. Az egyiknél lehet jegyet venni, a másiknál nem. Vegyünk két lehetőséget:
- Elmegyek oda ahol tudok jegyet venni, de nem teszem, majd a vonaton ha jön a kalaúz, a bírság elkerülése végett azt hazudom, hogy egyel korábban szálltam fel, ahol nem volt lehetőségem jegyet vásárolni.
- Dirket oda megyek ahol nem tudok jegyet venni (akár több séta árán is) csak azért, hogy megspóroljak néhány 100 forintot (tegyük fel, hogy kb. 50% hogy jön a kaller) abban az esetben ha nem jön a kalaúz.
Egyik esetben hazudtam, másik esetben nem. Egyszer blicceltem, máskor nem (törvény szerint), a végeredmény mégis ugyanaz.
Mit gondoltok erről van különbség a két eset közt?
Van különbség.
Az első esetben te múlasztottál és nem vettél jegyet, pedig volt rá lehetőséged.
A második esetben nem volt lehetőséged jegyet venni, tehát te jóhiszeműen szálltál fel jegy nélkül a vonatra. Ha a cég nem tudja megfelelően biztosítani a jegyvásárlást (se pénztár, se kaller) akkor az az ő baja.
Mondjuk, ha direkt arra játszol, hogy ne kelljen fizetned, akkor erkölcsileg ugyanakkora bliccelő szarláda vagy mindkét esetben.
Van.
Úgy,ahogy az első mondja. Én olyan faluban lakom,ahol nem lehet jegyet venni, de az előző és a következő falu is ilyen. Ha nem jönne kaller, mondhatnám,hogy csak a következő faluban szálltam fel,de nekem a becsületem fontosabb pár forintnál.
Egyszer történt olyan,hogy Budapesten vettem retúr jegyet Gödöllő-Budapest között,de amikor jött a kalaúz nem találtam,így hirtelenjében Gödöllő-Állami telepektől vettem jegyet,mert ott nincs lehetőség rá. Persze Rákoson megtaláltam a retúrjegyemet...
Ahol nincs jegykiadás, ott nincs forgalmista sem, és az utasforgalom is gyér.
A megállóban leszáll a kalauz, látja a leszálló, felszálló utasokat, akik nincsenek is sokan - ezek után próbáld meggyőzni, hogy nem ott szálltál fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!