Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez bliccelésnek számít?

Ez bliccelésnek számít?

Figyelt kérdés

Két vonatállomás között lakom, körülbelül ugyanannyit kell sétálni mindkettőhöz. Az egyiknél lehet jegyet venni, a másiknál nem. Vegyünk két lehetőséget:

- Elmegyek oda ahol tudok jegyet venni, de nem teszem, majd a vonaton ha jön a kalaúz, a bírság elkerülése végett azt hazudom, hogy egyel korábban szálltam fel, ahol nem volt lehetőségem jegyet vásárolni.

- Dirket oda megyek ahol nem tudok jegyet venni (akár több séta árán is) csak azért, hogy megspóroljak néhány 100 forintot (tegyük fel, hogy kb. 50% hogy jön a kaller) abban az esetben ha nem jön a kalaúz.

Egyik esetben hazudtam, másik esetben nem. Egyszer blicceltem, máskor nem (törvény szerint), a végeredmény mégis ugyanaz.

Mit gondoltok erről van különbség a két eset közt?

2017. máj. 1. 13:41
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Van különbség.

Az első esetben te múlasztottál és nem vettél jegyet, pedig volt rá lehetőséged.

A második esetben nem volt lehetőséged jegyet venni, tehát te jóhiszeműen szálltál fel jegy nélkül a vonatra. Ha a cég nem tudja megfelelően biztosítani a jegyvásárlást (se pénztár, se kaller) akkor az az ő baja.

Mondjuk, ha direkt arra játszol, hogy ne kelljen fizetned, akkor erkölcsileg ugyanakkora bliccelő szarláda vagy mindkét esetben.

2017. máj. 1. 13:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van.

Úgy,ahogy az első mondja. Én olyan faluban lakom,ahol nem lehet jegyet venni, de az előző és a következő falu is ilyen. Ha nem jönne kaller, mondhatnám,hogy csak a következő faluban szálltam fel,de nekem a becsületem fontosabb pár forintnál.

Egyszer történt olyan,hogy Budapesten vettem retúr jegyet Gödöllő-Budapest között,de amikor jött a kalaúz nem találtam,így hirtelenjében Gödöllő-Állami telepektől vettem jegyet,mert ott nincs lehetőség rá. Persze Rákoson megtaláltam a retúrjegyemet...

2017. máj. 1. 14:05
 3/4 anonim ***** válasza:
93%

Ahol nincs jegykiadás, ott nincs forgalmista sem, és az utasforgalom is gyér.

A megállóban leszáll a kalauz, látja a leszálló, felszálló utasokat, akik nincsenek is sokan - ezek után próbáld meggyőzni, hogy nem ott szálltál fel...

2017. máj. 1. 14:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván mondhatod azt, hogy ott szálltál fel, ahol nincs pénztár, de arra azért számíts, hogy egy gyakorlottabb kalauz simán kiszúrja ezt a trükköt, mivel az ilyen típusú potyázás szinte egyidős a vasúttal. Ezen kívül gerince is van az embernek, szóval ne tegyél úgy, mintha nem lenne.
2017. máj. 1. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!