Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi lehet az oka a veronai...

Mi lehet az oka a veronai buszbalesetnek?

Figyelt kérdés

Részvétem azokat a szülőket, akiknek a gyereke meghalt a buszbalesetben.

13/f

2017. jan. 21. 23:16
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
96%

Ez szemináriumnak azért kevés lenne. Csak tömören leírtam, hogy azt amit tippelgettek miért nem működik.

Csatlakozva az előttem szólóhoz, teljesen felesleges ezen morfondírozni. Egyelőre még a helyszínen a szakértők (!) sem tudják megállapítani a baleset okát.

2017. jan. 22. 12:04
 22/43 anonim ***** válasza:
84%
Figyelembe véve, hogy az autóbusz vázszerkezete az ütközéstől jelentősen roncsolódott, az egész jármű vázig égett, az autóbuszvezető a hírek szerint valószínűleg a halálos áldozatok között van, az utasok többsége pedig éppen aludt, könnyen lehet, hogy soha nem derül ki mi is okozta a balesetet.
2017. jan. 22. 13:18
 23/43 anonim ***** válasza:
18%

Én nem tudom megérteni,hogy miért van az ilyen buszos utazásokra szükség.

Télen,hidegben,fagyban,kitéve az időjárás viszontagságainak,ködben,csúszásveszélyben meg még a fene tudja milyen állapotok között több ezer kilométert nyomorogni egy buszban...

Sokkal több a veszély egy ilyen téli közúti utazásnál,mint amennyi örömöt okoz a sítábor.

Miért nem tudnak az emberek biztonságban nyugton maradni.

Ez olyan,mint amikor kamionok ezerszámra cipelik az áruhegyeket mindenfelé a kontinensen,tömni a sok kib.szott tescót,amikor már mindenhol árudömping van,csak azért,hogy a pr0li tudjon mit zabálni.

Aztán sorra vannak a kamionnal kapcsolatos balesetek.

Természetesen nagyon sajnálom a buszbaleset áldozatait,sérültjeit,hozzátartozókat,de én nem hinném,hogy sok értelme van ezeknek a buszozásoknak.

2017. jan. 22. 15:30
 24/43 anonim ***** válasza:
87%

Szörnyen meglepődnél, ha a kamionok egy-két hétig nem hoznának semmit az üzletekbe.

Most akkor szerinted az ember ne hagyja el a faluját, nehogy baj érje? Milyen szép élet, komolyan! Lehet, hogy neked nincs igényed arra, hogy elhagyd az otthonod, de attól még másoknak lehet.

2017. jan. 22. 19:39
 25/43 anonim ***** válasza:
8%

24!

Szinte szóról szóra vártam egy ilyen választ.

Budapesten lakom,nap mint nap vezetek,voltam több buszos úton én is külföldön,úgyhogy lehet hogy sarkosan fogalmaztam,de én azt a részét nem értem,hogy tél kellős közepén (ahogy írtam is a körülményeket) miért kell besózva lenni ezekre a veszélyes hosszú utakra.

Ráadásul,ahogy írta is valaki,a magyar járművizsgáztatást ismerve a fene tudja,milyen állapotúak ezek a buszok,meg hogy honnan vette meg a személyszállító cég...

Régen nem volt tesco,stb ilyen,mégis jókat ettünk.Ezek a bevásárlóközpontok arról szólnak,hogy a volt kelet blokk csóró prollerjainak el tudják adni a világ minden pontján gyártott olcsó silány szemetet.

2017. jan. 22. 19:53
 26/43 anonim ***** válasza:
88%
Megkellene várni a vizsgálatokat, addig felesleges itt találgatni, főleg, hogy 1-2 kivétellel nem vagytok tisztába a busz működésével. Én is buszsofőr vagyok, sokat vezettem, meg vezetek.
2017. jan. 22. 21:06
 27/43 attilav ***** válasza:
48%
Én a Fro-ba síutat szervezők helyében elgondolkodnék a különvonat szervezésén! A vonat szerintem a második legbiztonságosabb közlekedési eszköz a repülő után. Ha több iskola összefogna akkor el tudnának indítani telente egy különvonatot Fro-ba. Arról nem is beszélve hogy hálókocsira is lehetőség van és kipihenten érhetnének célba.
2017. jan. 22. 21:15
 28/43 anonim ***** válasza:
54%

#26: Nem kell buszvezetőnek lenni ahhoz, hogy kilogikázd a lehetőségeket és a következményeit.

Elalszik a sofőr -->tragédia

beszarik a fék -->tragédia

kigyullad a gumi -->tragédia

A vizsgálatnak már csak azt kell kiderítenie, melyik volt ezek közül, de mivel a busz konkrétan szénné égett, a sofőrök meghaltak, az utasok (már aki túlélte) nem emlékszik semmire, nem lepődnék meg ha nem sikerülne nekik.

2017. jan. 22. 21:33
 29/43 anonim ***** válasza:
74%

Csak különvonattal két nappal tovább tart.. Egy busznyi ember meg nem tesz ki egy vasúti kocsit sem.

Hülyeség ezen agyalni, minek kell buszos út télen bla bla. Két hete jártam Veronánál az A4-en, éjjel sem fagyott. Az elmúlt években a másik napi 10 000 arra járóból senki nem közölte be a híd lábát, csak ez a busz..

2017. jan. 22. 21:33
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Kigyullad a gumi, leégeted, elmegy a fék (teljesen nem megy el), ezt is kitudod játszani viszonylag. Azt, hogy elalszik a sofőr, na ez necces. Viszont nem sokkal előtte cseréltek, szóval nem valószínű, hogy ez volt a gond. Marad egyébb ok, amit majd a vizsgálatok megállapítanak. Azt az útszakaszt, ahol a busz most ment, az elmúlt 5 évben legalább 40-szer megtettem, semmi extra nincs azon az úton, ami indokolta volna a balesetet normál esetben. Jó lenne tudni a busz pontos állapotát, mert az egy dolog, hogy régebbi típus volt, attól lehetett kiváló állapotban. Én is egy több mint 20 éves Neoplannal járok.
2017. jan. 22. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!