Megbüntettek a szegedi villamoson, mit tegyek?
Még februárban történt a dolog. Az egész fősulin mindenhol ki volt plakátolva, hogy az előző félévre érvényesített diákigazolvánnyal lehet még utazni. Ezen felbuzdulva én utaztam, jött egy ellenőr, és azt mondta, nem elég a diákigazolvány, kell az előző féléves bérlet is! Na ez nem volt kiírva és nem is volt olyanom... De miután már lobogtattam neki a diákomat, kénytelen voltam megadni az adataimat... A csekket nem fizettem be.
Most kaptam levelet (nem ajánlottan!) egy ügyvédi irodától, hogy 23.500-at fizessek be. Biztos nem fogom tudni befizetni...
BKV-s kérdést már rengeteget olvastam, de Szegeden a Dakört Kft. foglalkozik ezzel, jó lenne, ha valaki tudná, vajon békén hagynak egy idő után?
Köszi!
Csak azt se felejtsük el, hogy egy plakát nem hivatalos tájékoztatás! Nem biztos, hogy úgy van, amit írnak, ellenben amikor felszálsz a villamosra, akkor ott hallgatólagosan is elfogadod a hivatalos utazási feltételeket. Tehát ennek alapján a büntetés jogos!
Egyébként évek óta nem sikerül ezt teljes sikerrel eljátszani az egyetemnek, álatlában úgy oldják meg, hogyha meg is büntetnek, a HÖK kifizeti helyetted. DE, ez már nem aktuális, mert nem intézkedtél azonnal, és a kamatot -valljuk be jogosan, mert nem az ő hibájuk- nem fogják kitejelni helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!