Megbüntettek a szegedi villamoson, mit tegyek?
Még februárban történt a dolog. Az egész fősulin mindenhol ki volt plakátolva, hogy az előző félévre érvényesített diákigazolvánnyal lehet még utazni. Ezen felbuzdulva én utaztam, jött egy ellenőr, és azt mondta, nem elég a diákigazolvány, kell az előző féléves bérlet is! Na ez nem volt kiírva és nem is volt olyanom... De miután már lobogtattam neki a diákomat, kénytelen voltam megadni az adataimat... A csekket nem fizettem be.
Most kaptam levelet (nem ajánlottan!) egy ügyvédi irodától, hogy 23.500-at fizessek be. Biztos nem fogom tudni befizetni...
BKV-s kérdést már rengeteget olvastam, de Szegeden a Dakört Kft. foglalkozik ezzel, jó lenne, ha valaki tudná, vajon békén hagynak egy idő után?
Köszi!
Az első félévben elég volt a diákigazolvány az utazáshoz, vagy kellett bérlet is?
Mert szerintem kellett bérlet is, és a plakát a diákigazolvány ÉRVÉNYESSÉGÉRE vonatkozott, nem pedig arra, hogy BÉRLET HELYETT használható.
Vigyázz, mert ha nekik van igazuk, akár perre is mehet a dolog, aztán fizetheted a kamatot is, a perköltséget is, és behajtják rajtad. Rosszabb esetben eladják az adósságodat bagóért egy behajtó cégnek, és Isten irgalmazzon attól, hogy egyszer egy bekopogtasson nálad.
az ellenőr szerint kellett, de a plakáton tényleg csak ennyi volt, hogy előző féléves diákkal. bérletről semmit nem írtak. :(
amúgy azt se tudom, hogyan hajtanák be rajtam. diák vagyok, nincs a nevemen semmi az égvilágon, még rendes munkám sincs, csak diákmeló.
Akkor érvényes bérlet nélkül utaztál?
(mert az előzőből ez jön le)
Mondjuk az én se értem h mért nem az arra a félévre érvényes bérlettel....
de a kiírás az csak arra vonatkozott, hogy nem gond, ha még nincs új matrica a diákodon, azért nem büntethetnek meg.
Ez így elég kellemetlen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!