Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntettek a szegedi villamo...

Megbüntettek a szegedi villamoson, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Még februárban történt a dolog. Az egész fősulin mindenhol ki volt plakátolva, hogy az előző félévre érvényesített diákigazolvánnyal lehet még utazni. Ezen felbuzdulva én utaztam, jött egy ellenőr, és azt mondta, nem elég a diákigazolvány, kell az előző féléves bérlet is! Na ez nem volt kiírva és nem is volt olyanom... De miután már lobogtattam neki a diákomat, kénytelen voltam megadni az adataimat... A csekket nem fizettem be.

Most kaptam levelet (nem ajánlottan!) egy ügyvédi irodától, hogy 23.500-at fizessek be. Biztos nem fogom tudni befizetni...

BKV-s kérdést már rengeteget olvastam, de Szegeden a Dakört Kft. foglalkozik ezzel, jó lenne, ha valaki tudná, vajon békén hagynak egy idő után?

Köszi!

2010. máj. 2. 22:17
1 2
 1/15 anonim válasza:
Szerintem fizesd ki még ha kölcsönkérsz is valakitől,mert a kamat az kamat és a végén nagyon megszívod.
2010. máj. 2. 22:36
 2/15 A kérdező kommentje:
nem szeretném befizetni, jogtalannak tartom a büntetést, mert ami ki volt írva az ki volt írva. :(
2010. máj. 2. 22:38
 3/15 anonim ***** válasza:

Az első félévben elég volt a diákigazolvány az utazáshoz, vagy kellett bérlet is?

Mert szerintem kellett bérlet is, és a plakát a diákigazolvány ÉRVÉNYESSÉGÉRE vonatkozott, nem pedig arra, hogy BÉRLET HELYETT használható.

Vigyázz, mert ha nekik van igazuk, akár perre is mehet a dolog, aztán fizetheted a kamatot is, a perköltséget is, és behajtják rajtad. Rosszabb esetben eladják az adósságodat bagóért egy behajtó cégnek, és Isten irgalmazzon attól, hogy egyszer egy bekopogtasson nálad.

2010. máj. 2. 22:48
 4/15 A kérdező kommentje:

az ellenőr szerint kellett, de a plakáton tényleg csak ennyi volt, hogy előző féléves diákkal. bérletről semmit nem írtak. :(

amúgy azt se tudom, hogyan hajtanák be rajtam. diák vagyok, nincs a nevemen semmi az égvilágon, még rendes munkám sincs, csak diákmeló.

2010. máj. 2. 22:50
 5/15 anonim válasza:

Akkor érvényes bérlet nélkül utaztál?

(mert az előzőből ez jön le)

2010. máj. 2. 22:53
 6/15 A kérdező kommentje:
igen, ez. de eszembe se jutott bliccelni, egyszerűen csak tudtam, hogy ez van kiírva, akkor gondoltam ez így van. :( ha kellett bérlet is, nem csak a diák, akkor miért nem azt írták?
2010. máj. 2. 22:55
 7/15 anonim ***** válasza:
Mert marha egyértelmű, azért.
2010. máj. 2. 23:00
 8/15 A kérdező kommentje:
hát szerintem meg nem az. "A tömegközlekedési eszközökön február x.-ig lehet utazni az előző félévre érvényesített diákigazolvánnyal." én innen hiányolom azt a részt, hogy "és az előző féléves bérlettel".
2010. máj. 2. 23:02
 9/15 anonim válasza:

Mondjuk az én se értem h mért nem az arra a félévre érvényes bérlettel....

de a kiírás az csak arra vonatkozott, hogy nem gond, ha még nincs új matrica a diákodon, azért nem büntethetnek meg.

Ez így elég kellemetlen :(

2010. máj. 2. 23:10
 10/15 A kérdező kommentje:
annak sincs értelme, ha CSAK a diákra vonatkozik, mert a matricát és a bérletet együtt adják. olyan nincs, hogy bérlet van, matrica meg nincs. :(
2010. máj. 2. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!