Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Most ezt miért kellet? (MÁV)

Most ezt miért kellet? (MÁV)

Figyelt kérdés

Eddig a monori vonalon 16:08* as vonat a 10-es vágányról ment, most át tették a 14-es re...Miért/Minek?

Ez változhat vagy ezt így hagyják? Több embert látok már szaladni a vonathoz mint eddig...

Esetleg lehet erre valami panaszt/jelzést tenni hogy ez így nem jó annyira mint eddig volt?

Logikát már azért sem értem mert a 10 vágányon általában nem áll semmi...

(Eddig is elég kevés volt az esélye, hogy elérjem ugye munkából nem lehet eljönni 16:00 előtt, most már szint csak akkor érem el ha késik...)

*Ez csak személyes ezen nem változtatnék, de ki volt az a zseni aki egy vonat indulást amikor általában az emberek végeznek 8 órás meló után 16:08/16:38-ra teszi, miért nem lehetett mondjuk 16:15 tenni...

2016. dec. 16. 23:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Ezek egyéni problémák. Az élet ilyen, igazságtalan.
2016. dec. 17. 00:03
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

Az, hogy melyik vágányról indul egy vonat, ezer okból változhat, ezért nem lehet csak a megszokásra alapozni.

"Ez csak személyes ezen nem változtatnék, de ki volt az a zseni aki egy vonat indulást amikor általában az emberek végeznek 8 órás meló után 16:08/16:38-ra teszi, miért nem lehetett mondjuk 16:15 tenni..."

A menetrend elég összetett dolog, egy vonatot nem lehet csak úgy önkényesen elmozgatni, mert akkor borul az egész rendszer.

2016. dec. 17. 04:37
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

1. Alapvetően az a cél, hogy egy-egy irányba lehetőleg mindig ugyanarról a vágányról vagy vágánycsoportról induljanak a vonatok, hogy a rendszeres utasoknak ne kelljen keresgélniük a vonatukat. Ehhez jó keretet ad az ütemes menetrend, hiszen minden órában elvileg ugyanazok a vonatmozgások zajlanak le.

2. Ugyanakkor be kell látni, hogy ez egy nagyon összetett rendszer, amelyben számos tényező okozhat változásokat a tervhez képest. Sajnos a magyar vasút sem technikailag, sem munkakultúrája tekintetében nem tudja még garantálni, hogy egy féltucat vonalról vonatokat fogadó állomáson ne legyenek késések, műszaki problémák, stb. Márpedig ha egy vágány ilyen okból még mindig foglalt, mikor jönne be az oda betervezett következő vonat, azt az utas úgy fogja érzékelni, hogy már megint variáltak valamit.

3. A monori oldalban specialitás, hogy az arra közlekedő vonatok sokszor a veresegyházi, váci oldalból érkeznek vagy oda indulnak tovább, ezért nem mindig a 13-17-es vágánycsoportról indulnak, hanem az 1-10-esről. A kettő közötti aluljárózás valóban elegendő okot ad a vonatok lekésésére, magam is szívtam már emiatt.

4. Az ütemes menetrendbe belenyúlni sokszor csak úgy lehet, ha az egész országban eltolják az ütemet. Nem számoltam utána, de lehet, hogy ha 16:15-re tennéd át a monori személyt, akkor a mátészalkai és soproni csomópontban is pakolhatsz mindent 7 perccel későbbre, máskülönben borul a rendszer. Ráadásul nem csak a kérdező van egyedül a világon, hiszen ő éppensèggel odaér 16:08-ra meló után, de aki pont pár perccel tavolabbról indul vagy éppenséggel negyed 5-ig dolgozik, annak jobb a mostani helyzet, hiszen így nem kell 45-ig várnia, csak :38-ig... Ráadásul mar régóta nem szigorúan 8-tól 16 óráig tart a munkaidő, rengeteg helyen sokkal rugalmasabb már a rendszer.

2016. dec. 17. 07:03
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
Tragédia
2016. dec. 17. 07:14
 5/15 A kérdező kommentje:

2#Én nem most tenném át, hanem alapból úgy kellet volna megtervezni, hogy úgy legyen.

Én csak vissza raknám a 10-es vágányra a vonatot, hogy elérjem

3# Sajnos az enyém nem rugalmas annyira :D

de ezt lehet valahova jelezni? tudom, hogy úgy sem válaszolnának/foglalkoznának vele, de a remény hal meg utoljára :D

2016. dec. 17. 09:19
 6/15 anonim ***** válasza:
93%
Akkor leírom máshogy: nem körülötted forog a világ. Az utasok többsége, ha 4 órakor végez is, sem 16:08 órakor, sem 16:15 órakor nincs még a Nyugatiban, mert előbb még oda kell jutnia. De ha így is volna, akkor sem tudna az összes vonat (Esztergom,Szob,Veresegyház,Monor,Lajosmizse,Szeged) egyszerre kijárni az allomasról. Ráadásul az utasok többségének nem a pontos indulási időpont a fontos, hanem a gyakori és könnyen megjegyezhető indulasi idő. Ha neked gondot okoz a :38-assal menni, töltsd el az idődet bevásárlással, ügyintézéssel, maradj kicsit tovább dolgozni, dumálj a kollegákkal, igyál egy sört, vacsorázz meg, sétálgass egy kicsit...ezernyi dolgot lehet csinálni.
2016. dec. 17. 16:13
 7/15 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy nekem nem ellenségem az otthonom.

Tehát lehet ezt valahol jelezni?

2016. dec. 18. 08:41
 8/15 eddiboy ***** válasza:
Jelezni persze, hogy lehet, leginkább a MÁV-Start ügyfélszolgálatán: eszrevetel@mav-start.hu
2016. dec. 18. 12:56
 9/15 anonim ***** válasza:

Én is panaszkodhatnék, volt hogy rohanva kellett átszálljak egyik vonatról a másikra, és sokszor málr nem érdekelt, nem rohantam utána. Inkább vártam a következőre. Olyan is volt hogy felszálltam az ICre és budaörsön megállították a vonatot, a kaller bejelentette hogy 50-60 percet kell válrakozni technikai okok miatt MINIMUM. fogalmam se volt mi legyen, a semmi közepén, ott volt az állomás, mondom az információs irodálba megkérdezem, ott reszelték a körmüket 5en, be se léptem az ajtón (ami félig nyitva volt) jött ki az irodálból az egyik Mávos nő hogy takarodjak innen, kérdezzem meg amit akarok a kalauztól vagy akitől akarom. Na mondom a k anyád, nem vesztem vele öjssze, mondom kösz... ez a MÁV. Így beszélni egy utassal aki kifizette a jegyét és ezt kapja cserében.

Felháborító. A kalauz csinált egyedül valamit, normális volt, kiállított egy utalványt amivel visszaválthatom a jegy árát. A többi 5-6 dolgozó meg bent vakarózott az irodában.

2016. dec. 18. 14:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Ki a fåsz mondta, hogy bárkinek is ellensége volna az otthona?? Nyilván mindenki szeretne mielőbb hazaérni, de lássál már tovább az orrodnál. Egy vasútállomas forgalmi technológiája baromi bonyolult dolog, nem beszélve egy ország vasúti menetrendjéről. Kůrva felesleges emiatt írogatni a Startnak, mert NEM ők döntenek forgalmi kérdésekben, hanem a NÁV Zrt. És ők sem fogják a te egyéni igényedhez igazítani a menetrendet.

Nekem is évekbe tellett lelevelezni velük, hogy a legutolsó metróhoz legyen vasúti csatlakozás Kökin, hiszen még a nap végén is plusz 5 percet igazítani a menetrenden azt jelentette, hogy egy sor csatlakozó buszt kellett későbbre rakatni az akkori Volánokkal, nem beszélve a tehervonatok menetvonalairól. Tényleg teljesen felesleges lenne egyetlen vonatot megpiszkálni a te kívánságod miatt. (Nyilván nem fognak semmit sem tenni, annyira irreális a kéresed.)

2016. dec. 18. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!