Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nyíregyházán miért van olyan...

Nyíregyházán miért van olyan lepukkant járműpark a helyi tömegközlekedésbe?

Figyelt kérdés

Tegnap utaztam ott az egyik helyi buszon,a 17-esen ,és tiszta az az ósdi ezeréves busz jött,hogy amikor az ajtót kinyitotta,úgy sistergett ,hogy az nem emberi,belül is az az ósdi bőrűlés,természetesen hideg fűtetlen busz.

De a többi járat is ilyen volt. Láttam én egy - két ilyen SOLARIS újabb buszt,de a többség az ezeréves ósdi volt:(

Nem lehetne ott az önkormányzattal valakinek egybefogni,hogy lecserélni a járműparkot?

Egyáltalán melyik városban lehet elmondani,hogy modernebb,újabb járműparkkal rendelkezik ahol tényleg modernebb helyi tömegközlekeedési járművekből áll a flotta.

Talán Pest?

Nyíregyházán miért ilyen a járműpark?

2016. nov. 26. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kapásból tudnék mondani egy csomó magyar várost ahol ezerszer rosszabb a helyzet.

"Láttam én egy - két ilyen SOLARIS újabb buszt,de a többség az ezeréves ósdi volt:("

A helyi járműpark majdnem fele Solaris, összeségében nem olyan rossz a helyzet csak neked sikerült pont olyat kifogni.

"Nem lehetne ott az önkormányzattal valakinek egybefogni,hogy lecserélni a járműparkot?"

Mielőtt ezt kiírtad tájékozódhattál volna. Az önkormányzat már rég kiírt egy pályázatot 41 új cng üzemü buszra aminek a gyártása folyamatban van.

"Nyíregyházán miért ilyen a járműpark?"

Azért mert a kedves kormányunk buszbeszerzési stoppot hírdetett, ugyan ezt most feloldták de nem lehet 2 nap alatt megfiatalítani a járműállományt.

"Egyáltalán melyik városban lehet elmondani,hogy modernebb,újabb járműparkkal rendelkezik ahol tényleg modernebb helyi tömegközlekeedési járművekből áll a flotta.

Talán Pest?"

Azért pesten több száz új busz érkezett az elmúlt időkben de ott is van még mit lecserélni.

Miskolc és Kaposvárra tavaly megérkeztek az új Man cng buszok (ugyan ilyenek lesznek Nyíregyházán is) így ott például modern a flotta.

De az ellenkezőjére is tudok példát mondani, Egerben konkrétan még alacsonypadlós buszok is alig vannak, Nyiregyen azért a 70-80%-a alacsonypadlós és mint mondtam Nyíregyházán nem olyan rossz a helyzet csak te pont egy régi busz fogtál ki.

2016. nov. 26. 14:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Pont most szereznek be egy csomó nagyon modern, CNG-s buszt, szóval nyugi.
2016. nov. 26. 16:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát én nyíregyházi vagyok, és szerintem messze nem vészes a helyzet.

Alapból elég sok Solaris van, nem 2-3 és az Ikarusok többsége is felújított. Én anno csodálkoztam, hogy Pesten lepukkantabb buszok jártak 5-8 éve, mint Nyíregyen.

Na meg ahogy írják, pont most kapnak 47 új buszt.

2016. nov. 27. 11:09
 4/6 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán melyik városban lehet elmondani,hogy modernebb,újabb járműparkkal rendelkezik ahol tényleg modernebb helyi tömegközlekeedési járművekből áll a flotta."

bár nem ott lakok, de szerintem Kecskemét elég jól halad, vannak ott is régebbi buszok is, de már van jópár hibrid buszuk is

2016. nov. 30. 22:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Debrecenben is egységes, fiatal flotta van, habár a buszok minősége hagy némi kivetni valót maga után.
2016. dec. 17. 22:16
 6/6 anonim ***** válasza:
az a "fiatal flotta" már lassan 10 éves buszokat jelent, a minősége viszont tényleg egyszerűen katasztrófa, majdnem mindennap látok legalább egy lerobbant buszt
2016. dec. 17. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!