Egy metróállomáson pl. a Nyugatinál a mozgólépcsők közül a REGGELI CSÚCSBAN miért csak egy megy felfelé, ha az emberek odalenn ölik egymást két centi helyért?
"Nem lesz ugye egyre több ember lent, mindenki feljut végül."
Már hogyne lenne. Kedvencem mikor egyszerre ér be mindkét irányból egy szerelvény és akkor a dupla tömeg tömörödik egyetlen felfelé mozgó lépcsőhöz. Ilyenkor senki nem halna bele ha felfele menne 2, 1 lefele, 1 pedig állna az esetleges dán dogosok miatt. És az állón lefele is lehetne menni ha pl nagy sor alakulna ki lefele. Ellenőrizni amúgy is sztem sokkal gyakrabban lefele szoktak, és nem a feljövőket ellenőrzik. De igaz ilyen "ellenőrzéseken" is ott áll mindig vagy 5-6 BKV katona egy helyen tök feleslegesen, és 10 alkalomból vagy 1-2 hogy tényleg ránéznek a bérletemre (máskor elég egész magabiztosan menni és mutatni a lejárt bérletet és le se szarják).
A másik meg engem pl nem zavar egyáltalán ha felfele kell gyalogolnom az álló lépcsőn, de mondjuk nem mindenki ilyen fitt, másrészt a Moszkván tényleg nem poén (asszem ott a leghosszabb a lépcső).
"Na de ezért szívatni több száz embert, mert hátha jön vki egy dán doggal...."
:D:D ezen mekkorát röhögtem
" ...Már hogyne lenne. Kedvencem mikor egyszerre ér be mindkét irányból egy szerelvény és akkor a dupla tömeg tömörödik egyetlen felfelé mozgó lépcsőhöz...."
fenntartom, amit mondtam; "végül mindenki feljut". Bizonyíték erre, hogy senki nem maradt még lent :P Ha pedig mindenki feljut az azt jelenti hogy elég az 1 lépcső is. Csak egy kérdés, ha tied lenne a rendszer, te járatnád a két lépcsőt? Fogadok, nem. Spórolnál, és marhára nem érdekelne, hogy egy valaki 1 perc alatt jut fel vagy 10 perc alatt. Amíg nincsenek annyian, hogy már szinte beesnének a peronról a vágányokhoz (vagyis nem lesznek egyre többen, elég az egy lépcső is. Akinek meg nem tetszik hát rajta induljon meg gyalog felfelé.
Egyébként megnézném, hogy a Déli Pu felől hányan szállnak le a Moszkva téren a metróról :DDD, nem hiszem, hogy jelentősen növeli a várakozók számát, de hogy nem a duplája a tömeg ilyenkor az biztos ;)
Félre ne értsetek, megértem a problémát. Én csak válaszoltam a "miért"-re....
maci
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!