Egy metróállomáson pl. a Nyugatinál a mozgólépcsők közül a REGGELI CSÚCSBAN miért csak egy megy felfelé, ha az emberek odalenn ölik egymást két centi helyért?
Egy mozgólépcsőnek tartalékként kellene rendelkezésre állnia. Mivel sokan vannak, ezért általában mindegyiket elindítják.
Valószínűleg kora reggel lefelé többen mennek, aztán úgymarad a mozgólépcső később is, amikor már fölfelé mennének többen.
Lefelé lépcsőzéskor sokkal nagyobb a boka- vagy térd-izületi sérülés veszélye. Bár szerintem ezt a BKV nem tudja és nem is érdekli. :D
"Ezt most nem igazán értem. Egy dán doggal te mikor fogsz GYALOG felmenni a Moszkva téren? Vagy a kutya felszalad magától? Vagy nem értem az összefüggést."
- Én aztán soha, mert nincsen dán dogom. De a mozgólépcső használati szabűlyzaátánl le van írva, hogy ksiebb testű kutyát kézbe, a nagyobb testűt külön a nem mozgó lépcsőn kell vinni. Persze elengedni nem szabad, hanem gazdával együtt megy.
Egyszerű a dolog, mert elegendő az egy lépcső is felfelé. Nem lesz ugye egyre több ember lent, mindenki feljut végül. Amúgy a terhelés egyenletessége érdekében teszik (ugye a felfelé irányuló utasszállítás sokkal jobban terheli a lépcsőt, mint a lefelé irányuló, érdekük tehát az egyenletesebb terhelés, a jobb kihasználás), és ha felfelé ellenőriznek, egy lépcsőhöz kevesebb ellenőr is elég.
A kutyát meg azért kell ölbe venni vagy nem mozgó lépcsőn felvinni, mert a fésűs kilépőelem a felső vagy alsó végénél csúnyán meg tudja sebesíteni a kutya lábát! A kutya talpa puha, és besüllyed a lépcső hosszanti barázdái közé, és a fésűs elem simán lecsippentheti szegénynek a talp párnáját. Láttam már ilyet gyakorlatlan metrózó kutyatulajdonosnál :(
maci
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!