nekem faterom egyik haverja csinálta ezt gyerekkorában
kb. 30 éve
elvileg jó.
két probléma van vele:
1. a jegyen érvényessége korlátozott, azaz egy idő után mindenféle képpen meg kell újítani a teljes készletet, mert a jegyek már nem lesznek érvényesek. (rajta van a dátum, meg kell nézni)
2. kérdéses, hogy milyen gyakori az ellenőr-tevékenység. Tegyük fel, hogy a jegyek ára "J" és 1 évig jók. Ha elkap az ellenőr, akkor "X" forint a bírság. 1 év alatt "N" alkalommal kap el az ellenőr.
ha nem csinálsz semmit, akkor a költséged X*N
ha ügyeskedsz, akkor a költséged (85+N)*J. azért 85+N, mert 84 a lyukasztott jegyek száma +1 a készültségi és minden ellenőrzésnél egy jegy a kukába kerül.
a dolog akkor éri meg, X*N>(85+N)*J, ha ez nem teljesül, akkor semmi értelme.
utána kell számolni.
X=6000 Ft (helyszínen, vagy két napon belül fizetve)
J=320 Ft (szimpla vonaljegy, füzetjegy ennél nem az igazi)
6000*N>(85+N)*320
18,75*N>85+N
17,75*N>85
N>4,533
azaz, ha legalább ötször találkozol ellenőrrel a jegyek érvényességi idején belül, akkor megéri.
én buszon évente egyszer-kétszer szoktam csak ellenőrrel találkozni.
Lol, mit kell ennyire túlbonyolítani a dolgokat?
Itt ez a technika amit a cigányoktól tanultam (ennek tiszteletére legyen a neve mondjuk Pofátlan Ork-rítus):
beállsz a jegylyukasztó gép mellé, kezedben a szűz jeggyel. Ha nem jön ellenőr, akkor visszateszed a tárcádba, és jó lesz legközelebbre. Ha jön, akkor kilyukasztod. Akár ott, a szeme előtt, mikor kéri. Aztán ártatlanul vigyorogva mutatod neki.
Keményebb ellenőrök erre védekezhetnek különböző ellentechnikákkal, például elveszi, eltépi, aztán visszatart és rendőrt hív, hogy igazoltasson.
Hívjon. Ott a zsebedben egy másik jegy, amit megint kilyukasztasz, de azt már nem adod oda senkinek. Majd bemutatod a bíróságon, ha beidéznek.
Ehhez a technikához nem kell semmi, csak jó adag pofátlanság, vastag bőr, és persze az ingyenélés legmagasabb foka. Bár ha pigmenthiányod van, akkor lehet, hogy jobban fognak veled gecózni, mint a született orkokkal. Azokhoz ugyanis a legtöbbször oda se mennek.
21.04.-es
nekünk is digitális, új jegykezelő van
és nemrég gondoltam ki egy módszert, ami sztem egész egyedi
azért kiváncsi lennék a te módszeredre is, ha gondolod privátba megírhatod ha nem akarod itt publikálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!