Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez lessétek meg, "blicc-testvé...

Ez lessétek meg, "blicc-testvérek"! Vélemények?

Figyelt kérdés
[link]
2010. ápr. 28. 15:47
1 2
 1/12 anonim válasza:
Nálunk gyakorlatilag már kihaltak a hagyományos lyukasztók, szal szívás. Na nem mintha kipróbálnám. Meg annyira nem is újdonság. :)
2010. ápr. 28. 16:02
 2/12 anonim válasza:
szerintem ez nagyon-nagy hükyeség...:s
2010. ápr. 28. 16:46
 3/12 anonim ***** válasza:

nekem faterom egyik haverja csinálta ezt gyerekkorában

kb. 30 éve

2010. ápr. 28. 17:05
 4/12 anonim ***** válasza:
egy bliccelő 200Ft-ot is sajnálna, nem hogy több mint 20.000 -et. Mivel inkább elcsajozza, elissza, elszívja. egy bliccelő nem tud spórolni. képtelenek rá.
2010. ápr. 28. 17:07
 5/12 anonim ***** válasza:

elvileg jó.

két probléma van vele:

1. a jegyen érvényessége korlátozott, azaz egy idő után mindenféle képpen meg kell újítani a teljes készletet, mert a jegyek már nem lesznek érvényesek. (rajta van a dátum, meg kell nézni)

2. kérdéses, hogy milyen gyakori az ellenőr-tevékenység. Tegyük fel, hogy a jegyek ára "J" és 1 évig jók. Ha elkap az ellenőr, akkor "X" forint a bírság. 1 év alatt "N" alkalommal kap el az ellenőr.

ha nem csinálsz semmit, akkor a költséged X*N

ha ügyeskedsz, akkor a költséged (85+N)*J. azért 85+N, mert 84 a lyukasztott jegyek száma +1 a készültségi és minden ellenőrzésnél egy jegy a kukába kerül.

a dolog akkor éri meg, X*N>(85+N)*J, ha ez nem teljesül, akkor semmi értelme.

utána kell számolni.

X=6000 Ft (helyszínen, vagy két napon belül fizetve)

J=320 Ft (szimpla vonaljegy, füzetjegy ennél nem az igazi)

6000*N>(85+N)*320

18,75*N>85+N

17,75*N>85

N>4,533

azaz, ha legalább ötször találkozol ellenőrrel a jegyek érvényességi idején belül, akkor megéri.

én buszon évente egyszer-kétszer szoktam csak ellenőrrel találkozni.

2010. ápr. 28. 17:19
 6/12 anonim válasza:
nem éri meg...
2010. ápr. 28. 17:29
 7/12 anonim válasza:
Kész nem működik, ennyi. Sokkal egyszerűbb hogy "Elnézést a következőnél leszállok" újratervezést futtatva alternatív útvonalat választasz vagy megvárod a következőt
2010. ápr. 28. 17:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Lol, mit kell ennyire túlbonyolítani a dolgokat?

Itt ez a technika amit a cigányoktól tanultam (ennek tiszteletére legyen a neve mondjuk Pofátlan Ork-rítus):

beállsz a jegylyukasztó gép mellé, kezedben a szűz jeggyel. Ha nem jön ellenőr, akkor visszateszed a tárcádba, és jó lesz legközelebbre. Ha jön, akkor kilyukasztod. Akár ott, a szeme előtt, mikor kéri. Aztán ártatlanul vigyorogva mutatod neki.

Keményebb ellenőrök erre védekezhetnek különböző ellentechnikákkal, például elveszi, eltépi, aztán visszatart és rendőrt hív, hogy igazoltasson.

Hívjon. Ott a zsebedben egy másik jegy, amit megint kilyukasztasz, de azt már nem adod oda senkinek. Majd bemutatod a bíróságon, ha beidéznek.

Ehhez a technikához nem kell semmi, csak jó adag pofátlanság, vastag bőr, és persze az ingyenélés legmagasabb foka. Bár ha pigmenthiányod van, akkor lehet, hogy jobban fognak veled gecózni, mint a született orkokkal. Azokhoz ugyanis a legtöbbször oda se mennek.

2010. ápr. 28. 20:31
 9/12 anonim válasza:
:)) Nekem van egy módszerem aminek a segítségével 1 buszjegyet 3-szor lehet felhasználni. Ez kifejezetten csak ennél az új, digitális jegykezelőnél működik.
2010. ápr. 28. 21:04
 10/12 A kérdező kommentje:

21.04.-es

nekünk is digitális, új jegykezelő van

és nemrég gondoltam ki egy módszert, ami sztem egész egyedi

azért kiváncsi lennék a te módszeredre is, ha gondolod privátba megírhatod ha nem akarod itt publikálni

2010. ápr. 29. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!