Mi kell ahhoz, hogy valaki buszvezető legyen?
Amiről tudok:
D kategóriás vezetői engedély - kb. 180.000Ft
GKI vizsga autóbuszra - kb. 150.000Ft
PÁV II. - 10.000Ft
Ha valakinek ez mind megvan, akkor kész is van? Ha jelentkezik a Volánhoz, vagy hasonló helyre, akkor nagy valószínűséggel felveszik ennyivel? Akár szakmai tapasztalat nélkül is?
Köszönöm!
Én az akartam lenni, nagyon sokáig, mindenki mondta-több buszsofőr ismerősöm is-, hogy nem éri meg 100-120e forintért ezt csinálni. Nem hallgattam rájuk, elmentem PÁV2-re, meghúztak mint annak a rendje, aztán itt le is mondtam az egészről, inkább dolgozok a saját szakmámban 300e forintért, beláttam, igazuk volt.
Ja és a Pávon azt a feladatot rontottam el nagyon, ahol kézzel lábbal kell nyomkodni össze vissza, a képernyőről jövő infók és a fülhallgatón jövő információk szerint. Azt mondta a psziho hogy nem tudok több dologra koncentrálni.
Na nem sok embert látsz vajas kenyeret kenni, telefonálni meg vezetni egyszerre. Ez vagyok én. Hülye rendszer.
És a mostani cégnél ahol dolgozok sokat vezetek, és olyan laikusok szerint, tehát akiknek nincs jogosítványuk mondják azt hogy én vezetek a legjobban a cégnél.
De a kérdésre válaszolva, ha megvan a Pávod, akkor már felvesznek és beiskoláznak. Ha megvan minden, akkor csak a bürokrácia, és már dolgozol is.
Köszönöm!
És a PÁV-ot nem lehet ismételni? Ha egyszer elrontod, akkor vége?
A PÁV képesség vizsgálat, nem arról szól hogy addig kisérletezel, amíg egyszer talán sikerül.
Lehet ismételni, két év múlva.
A D. kategoria megszerzése sem a semmiből kezdődik, azt nem tudom kell-e a C, de a B igen.
A cégek által fizetett tanfolyamokat mésképpen kell megfizetni: alá kell irni egy szerződést, nem állhatsz tovább, következmények nélkül ha nem tetszik késöbb valami
Lehet ismételni, igaz fellebbezésnek hívják, drágább is, meg ott ki tudja mi a feladat. Csak rosszul esett hogy tudom magamról a képességeim határát, és tudom hogy menne, erre ilyen életében nem vezetett 50 métert psziho közli hogy alkalmatlan vagy... az ember ilyenkor a padlóra tud kerülni, főleg hogy az volt az álma hogy buszsofőr legyen.
1 hétig olyan menstruálós nő voltam-férfiként. Aztán egyik reggel felkeltem, és mondtam hogy nem is érdekel.
C kategória nem feltétel, B kell, két éves(Páv miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!