Láttam egy fiatal buszvezető hölgyet! Ti találkoztatok már vele?
Én vagy hat éve láttam egy 30 körülit, már nem tudom, melyiken.
Vagy félórát utaztam vele, addig az egyik kezével folyamatosan a mobilt tartotta a füléhez, a másikkal meg hol kormányzott, hol sebességet váltott, hol a gombokat nyomogatta a telefonon.
Én meg két kézzel kapaszkodtam.
Nem véletlenül fújta oda a szél...a buszvezetőknél nagyon kell tudni a kreszt, nagyon kell érteni, és nagyon jól kell tudni alkalmazni..namost ő ezt tudja.
ha még szereti is azt a böszme jószágot vezetni kezelhetetlen utasokkal, akkor ő erre született...
Szia!
Biztos szereti csinálni a munkáját, máshogy nem nagyon lenne ott. (szerintem) :) de én magamból indulok ki. (Még nem vagyok buszsofor, de nincs már messze)
Nekem csak jo tapasztalatom van velük :) inkább csak a bkvnál látni őket(mármint Bp n).(Ha minden jol megy es oda kerulok ahova akkor abba a csapatba en leszek az egyetlen nő. Nem bkv)
üdv 25N
Én vidéken lakom még úgy kb 3-4 éve láttam egy hölgy sofőrt aki bőven volt 40 éves, eléggé morcos természet de sokan dicsérték hogy jól vezet, én nem ültem soha azon a járaton amit ő vezetett de láttam már a helyi végállomáson leszállni a buszáról és hozzáteszem ahhoz képest hogy szoknyába meg magassarkúba vezetett igen csinos egy nő volt. Meg hallottam már a váróterembe hogy a sofőrök maguk közt mondták hogy a társaságnál ő az egyetlen női sofőr aki régen kamiont vezetett, mióta gyereke van azóta lett csak buszsofőr hogy helyben lehessen. Meg szintén utána nem sokkal épp hallottam hogy beszél az egyik jegypénztárossal és mondta akkor hogy ő soha nem megy más munkahelyre dolgozni ha nem is lehet buszsofőr akkor megy vissza belföldi kamionozásra vagy más vezetéssel kapcsolatos munkára, és hozzáteszem még az autó szereléshez sem volt hülye mert panaszkodott hogy a férje nem segített neki az autójába kicserélni valamit.
Akiről te beszélsz nem láttam, sőt nem is hallottam még róla, de attól hogy egy kedves fiatal kis hölgy simán lehet buszsofőr, igaz hogy a női buszsofőrökből nagyon kevés van, de attól független megértem őket mert ez még olyan munka amiért azért megkapják a pénzüket meg ahhoz képest nem szakad meg benne az ember mert csak ül és vezet, azt aláírom hogy naponta több száz utas biztonságára kell figyelnie meg persze a kötekedőeket meg kell értenie, de én nem tartom egy nehéz munkának, szerintem simán végezhetik nők is ezt. Én is sofőr vagyok, igaz nem buszsofőr csak sima csomagfutár egy nagy cégnél, ebbe sem kell megszakadni hogy órákat vezetek, tehát tudom is miről beszélek, csak nálam annyi a különbség hogy sok esetben a legkisebb utcákba is be kell forduljak a nagy autómmal főleg ha olyan csomagot viszek amit jobb a kapu elé letenni vagy onnan maximum 5 métert gyalogolni ha épp az ügyfél megkér arra hogy segítsek bevinni, ennyiből fárasztó ha 100 méterenként ki be kell szálljak az autóból és futkározni ide meg oda, de ebbe sem kell megszakadni csak a kényes 30 éves kényelmesen élő kollégáim szoktak panaszkodni hogy jaj 3 percenként ki kell szálljak, meg sokan annyira kényelmesek hogy az autóban ülve adják ki a csomagot és elvárják a borravalót...
Na mindegy. Én lényegében tisztelem azt a kis hölgyet akiről te beszélsz hogy ilyen munkát vállalt, én is lehetnék buszvezető, de ott sok esetben nem kapnék annyit mint futárként és a borravalókat is buknám ezzel meg persze az idővel lenne bajom hogy sok esetben örüljek ha éjfélkor hazaérek, itt futárként reggel 7 től nyomom délután 4 ig maximum 5 ig és mégsem a szokásos útvonalon haladok hanem változatos is valamilyen szinten, meg persze sokszor még időm is van arra hogy 10 percre megálljak egy kávéra valahol sőt még ha úgy van hazamenni is van időm ebédelni.
az viszi rá valószínűleg,hogy egyetlen szakmunka sem fizet kezdő 250 bruttót.
a szakmunkákban 140-150 bruttó általában a plafon.
ezért a buszvezető állás mondhatni a szakmunkák teteje,mert van szakszervezetük.
Miskolcon többet is láttam már.
Más, de utaztam már olyan repülőgépen, amin a kapitány (!) fiatal magyar nő volt.
a repcsivezető viszont laza,mert 12 milla körül jön ki a jogsi rá.
és akkor még kellenek repülési óraszámok is ha utasszállítóra megy az is pár milla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!