Neked mi volt a legrosszabb élményed a MÁV-al kapcsolatban?
Hideg tél, hóesés, állomáson a váróban nem volt fűtés. A vonat 2 órát késett.Tájékoztazás 0, az információn se tudtak állitólag semmit. Fűtés perszevonaton sem volt. Némelyik ablakot be se lehetett csukni..
Élmény volt.
Felsővezetékszakadás miatt leállt a forgalom az 1-es vonalon Bp és Győr között. Ezzel nem is lenne gond, bármikor megtörténhet, nem is az ő hibájuk, az viszont már annál inkább, hogy több mint egy órát vesztegeltünk a nyílt vonalon anélkül, hogy bármi tájékoztatást kaptunk volna, a jegyvizsgáló ügyesen elbújt valahol...
Végül egy vasutas honlapon (persze nem a MÁV-én, ott sem volt róla semmi) olvastam, hogy mi a helyzet (mérnöknek tanulok, sokat olvasok a témában, így tudtam, hol érdemes keresgélni...). Végül többet késett a vonat, mint a menetidő, így a Budapest-Szombathely távolságot kicsit több, mint 5 óra alatt sikerült megtenni, InterCityvel.
De még egyszer, nem maga a technikai probléma, ami botrányos, mert azt aránylag gyorsan és jól kezelték szerintem, hanem ahogyan az utasokkal viselkedtek, nem hiszem, hogy nehéz lett volna bemondani, hogy ez és ez történt, elnézést a kellemetlenségekért, várhatóan ennyit késünk...
Emberileg?
Egyszer egy négyes ülésben ültem a vonaton, velem szemben pedig egy 60 körüli nő ült. Jött egy vak srác a vakvezető kutyájával és mivel ez az ülés volt a legközelebb az ajtóhoz, megkérdezte, hogy leülhet-e. Bár volt két szabad hely, de a nő egyből rávágta, hogy ő két ismerősének foglalja a helyet és egyébként is fél, hogy megharapja a kutya.
Nem akartam vitatkozni, úgyhogy mondtam a srácnak, hogy a másik négyes ülés szabad mellettünk, és odakísértem. Én is átültem oda. Utána direkt figyeltem, hogy tényleg csatlakozik-e valaki a nőhöz, de természetesen nem jött senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!