Vonaton van olyan, hogy csak akkor tudom kinyitni a vonat ajtaját kézzel, ha megállt?
Figyelt kérdés
nem a gombos ajtóra gondolok, hanem a kézzel kinyitós fajtákra.2016. okt. 2. 12:31
1/10 anonim válasza:
Vannak olyan kocsik, aminek az ajtaja csak álló helyzetben nyitható.
2/10 anonim válasza:
Azokon a vonatokon van ilyen ahol pneumatikus működtetésű az ajtó. Pl felénk falun a BZmot ilyen: [link]
Hiába húzogatod az ajtónyitó kallantyút addig nem nyitható az ajtó amíg a vonat meg nem állt.
3/10 anonim válasza:
+ infó: ahogy azt első válaszoló állítja tényleg emlékeimben van olyan, hogy menet közben valamilyen mechanika zár akadályozza meg, hogy ki lehessen nyitni az ajtót. Tehát nem csak pneumatikus vezérlésnél van ilyen.
4/10 anonim válasza:
Nem akarok nagyon nagy hülyeséget mondani, ezt egy vasutas fórumon pontosabban megmondják neked, de nekem úgy rémlik, hogy a lengyel Bo kocsiknál volt menet közbeni reteszelés (talán a 20-37 ), ami csak megálláskor oldott ki.
5/10 anonim válasza:
Vannak ilyenek. A halberstadti kocsik ajtaja csak álló helyzetben nyitható kézzel, ha emlékeim nem csalnak, indulás után be is csukódnak a nyitott ajtók, ha minden jól működik. A felújított gyorsvonati Bp-ken is reteszes az ajtó és valamelyik fülkésen is láttam már ilyet.
6/10 anonim válasza:
Igen van. A halbertsadti kocsik ilyenek. Egy bizonyos sebességnél ki old a retesz vagy lezár kb.5 km/h a határ. Kedves utolsó! Az ajtók nem maguktól záródnak be indulás után, hanem a kalauz zárja be őket távajtózáróval. Ezért van az hogy sípol, majd utána az összes ajtó egyszerre csapódik be.
7/10 anonim válasza:
Ha nem történik indulás előtt távvezérelt ajtózárás, az ajtók 5 km/h sebességnél önműködően záródnak.
8/10 anonim válasza:
Budapest-Győr viszonylaton közlekedő gyorsvonatok ajtajai ilyenek, bár azokat néha akkor sem lehet kinyitni, ha megáll a vonat.
9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :D
és igen nekem is volt olyan hogy miután megállt a vonat még vagy 5-10 másodpercig nem lehetett kinyitni, de akkor ez ezek szerint normális?
2016. okt. 4. 22:28
10/10 anonim válasza:
Sőt,ha menet közben ki tudnád nyitni elég baj lenne hiszen megszakitod a levegőt a vonat meg is áll
2015 Fonyód
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!